Home Noord-Brabant Breda Agenten in burger betrappen illegale snorder in Breda

Agenten in burger betrappen illegale snorder in Breda

Een 43-jarige Bredanaar is vannacht, de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 februari 2013 omstreeks 02.30 uur op de Beverweg aangehouden omdat hij zonder taxivergunning tegen betaling personen vervoerde. De klanten waren agenten in burger. Tijdens een actie gericht op het tegengaan van snorders bood de 43-jarige Bredanaar vannacht twee agenten in burger op de Hoge Brug aan om hen tegen betaling in zijn auto te vervoeren. Hij zou ze voor 25 euro naar Oosterhout brengen. De agenten gingen er op in. De auto werd op het Brabantplein door geüniformeerde agenten aan de kant gezet, waarna de chauffeur werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt op grond van de Wet Personenvervoer.

De politie komt in actie tegen snorders. De’ illegale’ taxichauffeurs hebben immers geen vergunning, voldoen niet aan kwaliteitseisen, betalen geen belasting en hun passagiers zijn vaak niet verzekerd. Ook is dikwijls de auto technisch niet in goede staat. Daardoor is er sprake van oneerlijke concurrentie.

Laad meer Breda

Geef een reactie

Bekijk ook

Breda – Gezocht – diefstal met geweld – Duurstedestraat – Breda

Een 16-jarige jongen uit Breda is dinsdag 21 november jl. nabij het winkelcentrum de Burch…