Home Noord-Brabant Breda Jongeman met geweld beroofd van geld

Jongeman met geweld beroofd van geld

Een 20-jarige jongeman uit Breda werd op gewelddadige wijze bestolen van zijn geld. Het delict vond plaats in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 februari 2013 tussen 03.15 en 03.30 uur op de Groenedijk. Het slachtoffer vertelde dat hij na een avond stappen naar de Terheijdenseweg reed met de stapbus. Hij stapte daar uit en liep van de Terheijdenseweg naar de Groenedijk. In de buurt van de rotonde bij politiebureau Vlaanderenstraat en de bocht van het winkelcentrum Hoge Vught stopte er een auto, vermoedelijk een zilverkleurige Volkswagen Golf. Deze werd midden op de rijbaan geparkeerd. Daaruit liepen twee onbekende personen op hem af. Het slachtoffer kreeg meteen een klap op zijn neus en wordt in de bosjes gegooid. De personen tasten zijn kleding af en pakten zijn geld en GSM. Zijn telefoon weet het slachtoffer terug te pakken, maar hij kreeg nog wel een trap in zijn buik. De daders gingen er vandoor met zijn geld en reden met hun auto in de richting van het winkelcentrum weg. Na een tijdje heeft een voorbijganger de jongeman gevonden die uit angst nog in de bosjes lag. Deze man heeft hem thuis gebracht.

De gewaarschuwde agenten namen een aangifte op. De benadeelde vertelde dat zijn belagers twee mannen van Zuid-Europese afkomst zijn. Dader 1 was opvallend groter dan dader 2. De naam van zijn helper kende hij niet, hij was te perplex geweest om deze te vragen.

Laad meer Breda

Geef een reactie

Bekijk ook

Breda – Arrestatie na vernielingen

De politie arresteerde zaterdagavond 10 februari 2024 rond 23u30 in de Sleutelbloem een ve…