Home Gelderland Apeldoorn Jongen aangehouden na plaatsen foto vuurwapen op Facebook

Jongen aangehouden na plaatsen foto vuurwapen op Facebook

De politie heeft donderdagavond een 17-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden voor het in bezit hebben van een nepvuurwapen. De jongen had op Facebook een foto van zichzelf met het (nep)vuurwapen geplaatst. De politie had hiervan een melding ontvangen en kwam na onderzoek uit bij de jongen uit. De politie heeft de jongen in zijn woning aangehouden waarna hij het wapen aan de politie overhandigde. Het bleek te gaan om een nepwapen. De jongen is overgebracht naar het politiebureau waar hij verklaarde niet te weten dat het strafbaar is om zo’n nepvuurwapen te hebben. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt. Het nepwapen is in beslag genomen.

Ook nepvuurwapens zijn in Nederland verboden omdat deze nauwelijks te onderscheiden zijn van echte vuurwapens. De dreiging die er vanuit kan gaan is dus net zo hoog.

Laad meer Apeldoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …