Home Noord-Brabant Kempen Doelpuntenmachine UNA hapert niet

Doelpuntenmachine UNA hapert niet

Ook de derde competitiewedstrijd werd door UNA in winst omgezet. Ditmaal werd HSC’21 de dupe van de dadendrang van onze geelzwarten. Aan scorend vermogen heeft de ploeg van Mark Schenning geen gebrek. Het team uit Haaksbergen zag er vier achter doelman Jeffrey Brammer vliegen. Daarmee hebben de Zeelstenaren in drie wedstrijden al tien keer gescoord. Fier bovenaan dus, met 100% van de punten die er te pakken waren.

HSC’21, dat maar één punt vergaarde uit de eerste twee duels, mocht zeker niet onderschat worden. Wedstrijden tegen de Twentenaren waren altijd al moeilijk voor UNA. Ook afgelopen zondag bleven de taaie Twenten fel van zich afbijten. Doch na acht minuten kon er al gejuicht worden op Sportpark Zeelst. Mart v.d. Gevel stuurde Benjamin van Wanrooij weg en die kogelde de knikker achter keeper Brammer: 1-0. De start was veel belovend, doch naarmate de wedstrijd vorderde sloop er toch wat slordigheid in de Zeelster formatie. HSC’21 knokte terug en na 36 minuten stond de 1-1 op het scorebord. Erwin Nieuwboer wist Petar Stoskovic te kloppen. Een actie die weinig spelers in de Topklasse lukt. Voor rust had UNA toch nog de leiding kunnen nemen, maar Teun Sebregts zag zijn kopbal via de binnenkant van de paal weer het veld ingaan. Na de pauze was het de bedoeling dat de geelzwarten meer druk zouden gaan zetten op de kooi van doelman Brammer. Aanvankelijk gebeurde dat nog niet. Stef Ottink mikte in kansrijke positie voor de groenwitten naast.

Met de minuut kroop UNA steeds meer uit haar schulp. Teun Sebregts zag zijn kans niet beloond worden en Mark Janssen mikte net over de lat. De druk van UNA nam toe en in minuut 75 viel eigenlijk al de beslissing. Glenn Schapendonk kopte de 2-1 in het Haaksbergse doel. Toen was het hek van de dam. Zeven minuten later zette Mark Janssen de 3-1 op het scorebord. Dat leek de einduitslag te worden, maar de mannen van Mark Schenning trakteerden het publiek nog op een toetje. In de toegevoegde tijd zorgde Mart  v.d. Gevel nog voor de 4-1.

Aanstaande zaterdag volgt voor UNA de kraker tegen de nummer twee van de ranglijst: WKE in Emmen. Zeker geen makkie!

Opstelling UNA:Stoskovic, v. Weert, Huijben, Scheerlinck, Schapendonk, Sebregts (86. V.d. Reek), Stottelaar, v. Beers (60. Janssen), Tielemans (71. Bostanci), v.d. Gevel, v. Wanrooij.