Home Noord-Brabant Kempen Marvilde verliest openingswedstrijd van Rood Wit V

Marvilde verliest openingswedstrijd van Rood Wit V

De voorbereiding zit erop en voor zowel Marvilde als Rood Wit V (beide hebben de tweede ronde van de beker gehaald) is deze succesvol verlopen. Vandaag stond, in de eerste wedstrijd van de competitie, meteen de derby tussen deze twee Veldhovense ploegen op het programma. Marvilde begint aan haar vierde seizoen in de tweede klasse en Rood Wit is terug in deze klasse na een overtuigend kampioenschap in de derde klasse.

De eerste helft ging gelijk op, maar de meeste dreiging ging uit van Rood Wit. Natuurlijk had Rick van den Bogaard in de 23e minuut kunnen (moeten) zorgen voor de voorsprong, maar Rood Wit kreeg meer kansen/kansjes. Die grote kans voor Rick van den Bogaard was de eerste die te noteren viel. Jasper Jakobs gaf de bal voor vanaf rechts en midden voor het doel was Rick als eerste bij de bal. Helaas schoot hij de bal over het doel. Na deze kans voor Marvilde kopte Jim van Beek een bal op de buitenkant van de paal in de 28e minuut en kwam een corner vanaf links via de handen van Sten Otter op de lat. Vijf minuten voor de rust was er een dubbele kans voor Gideon Pieschel. Eerst schoot hij vanaf de linkerkant in het strafschopgebied vanaf de achterlijn voor het doel langs en toen de bal opnieuw voorgezet werd vanaf rechts draaide hij weg van zijn tegenstander en schoot hij op de voeten van Sten Otter. De rust werd dus bereikt met een 0-0 stand, waarbij vooral de scheidsrechter voor de nodige opwinding zorgde. Hij maakte de gehele wedstrijd duidelijk dat deze wedstrijd te snel ging. Hierdoor nam hij rare beslissingen die de gemoedsrust in het veld niet ten goede kwam.

In de tweede helft werd Rood Wit steeds sterker en in de 66e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Gideon Pieschel draaide weg bij Tommy Boogers aan de linkerkant en bereikte de achterlijn. Zijn voorzet werd ingeschoten door Dwayne Bijvelds, 0-1. Hierna moest Marvilde meer risico nemen, maar tot grote kansen kwam de thuisploeg niet. Door de ruimte die Marvilde daardoor achterin liet vallen kreeg Rood Wit in de 82e minuut een niet te missen kans. Stef Fasen sprintte aan de rechterkant naar de achterlijn. Zijn voorzet kwam bij de geheel vrijstaande Jan van Hout op vijf meter midden voor het doel terecht. Zijn inzet werd zeer knap door Sten Otter over het doel gewerkt.  In de 88e minuut ging Jan van Hout nog een keer alleen op Sten Otter af. Hij omspeelde de doelman, maar zijn inzet werd door Tommy van de Wiel voor de doellijn weggehaald. In de blessuretijd kreeg Danny Das nog zijn tweede gele kaart, waardoor Marvilde het einde haalde met tien spelers.

Vandaag was Rood Wit de betere en haalde dus een verdiende overwinning in Meerveldhoven. Volgende week vervolgt Marvilde de competitie met een uitwedstrijd in Heeze.