Home Overijssel Twente Haaksbergen UNA pakt slechts 1 punt tegen HSC’21

UNA pakt slechts 1 punt tegen HSC’21

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tegen HSC’21 in Haaksbergen in een 8-1 overwinning voor de Zeelstenaren. Zover kwam het echter afgelopen zondag niet. Na 90 minuten voetballen stond 2-2 op het scorebord en uiteindelijk was dit een terechte uitslag.

In een wedstrijd die, voornamelijk na rust, meer spannend was dan fraai verzuimden de geelzwarten om het duel voor de pauze in het slot te gooien. Nadat de ploeg van Mark Schenning na twintig minuten op stoom kwam, scoorde Teun Sebregts in de 24e minuut de 0-1 en vier minuten daarna werd het zelfs 0-2. Sebregts, vooral in het eerste bedrijf heel goed bezig, ging op jacht naar zijn tweede treffer, maar werd binnen de beruchte lijnen onreglementair gestopt. Scheidsrechter Hof wees naar de stip en Niek van Boekel scoorde vanaf die plaats UNA’s tweede doelpunt. HSC’21 voelde de bui al hangen en wist dat een derde tegentreffer fataal zou kunnen zijn. Na miscommunicatie in de geelzwarte verdediging produceerde Stef Ottink de aansluitingstreffer: 1-2. Vlak voor de pauze had UNA alsnog doelpunt drie kunnen en moeten maken. Door een slordigheid in de groenwitte defensie verscheen Ron Jansen plotsklaps oog in oog met doelman Jeffrey Brammer. Zijn schot belandde echter in handen van de Twentse sluitpost.

Na rust verzuimde UNA door te drukken. In de 48e minuut was de zon verdwenen in Haaksbergen en ook de voorsprong van de geelhemden. Daar ging een overtreding van Pieter-Jan Scheerlinck aan vooraf. De penalty voor de ploeg van Sportpark Groot Scholtenhagen werd door Arjan Goorman tegen de paal geschoten, maar Bas ter Hogt zorgde alsnog voor de 2-2. Vanaf dat moment kon de wedstrijd alle kanten op. Echte kansen waren er nauwelijks te bespeuren. Bij de Haaksbergers hielp men een fraaie mogelijkheid om zeep doordat een gevaarlijke voorzet van Mart Schutten door twee aanstormende Twentenaren werd gemist.  Ook UNA had nog kunnen scoren, doch Ron Jansen  mikte net over de lat.

Zeker in de tweede helft verdiende de wedstrijd de schoonheidsprijs niet. De ploeg van trainer Mark Schenning verzuimde het duel voor de pauze naar zich toe te trekken en kreeg uiteindelijk een deel van de deksel op de neus. Gelijkspel dus in Overijssel en daar kunnen beide ploegen tevreden mee zijn. Toch hadden de Haaksbergers nog reden tot juichen: de 4-1 overwinning van FC Twente op Heracles Almelo bracht heel wat kratten met groene beugelflessen op de tafels.