Home Noord-Brabant Kempen Marvilde weer met twee voeten op de grond

Marvilde weer met twee voeten op de grond

Na twee ruime overwinningen met doelcijfers 11-0 kwam Marvilde vandaag een echte tegenstander tegen. Volharding was het grootste deel van de wedstrijd de betere, maar zag Marvilde in blessuretijd met de overwinning aan de haal gaan. Deze wedstrijd heeft laten zien dat Marvilde elke wedstrijd vol aan de bak moet om bovenin mee te blijven draaien.

Al in de 1e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Volharding had nog geen bal aangeraakt toen Daan Slaats aan de linkerkant aangespeeld werd. Op de middenlijn gaf hij de bal diep op Tayfun Yilmaz. Tayfun kapte zijn tegenstander uit en gaf de bal voor op Danny Das. Midden voor het doel had hij geen probleem om de 0-1 in te tikken. Dit zou een goed begin moeten zijn, en dat is het natuurlijk ook, maar hierna kreeg Marvilde in het eerste uur totaal geen vat op Volharding. Volharding kreeg vele kansen, maar mede door prima keeperswerk van Sten Otter wisten ze geen doelpunten te maken. In de 4e minuut kwam Kevin Reijnders vanaf de rechterkant alleen op Sten af. Met de benen wist de Marvilde-keeper via de bovenkant van de lat tot corner te verwerken. In de 22e minuut was er eerst een schietkans van Jasper Lenkens, maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied kon nog geblokt worden door Stijn Louwers. Meteen hierna kreeg Tim Brouwers de bal net binnen het strafschopgebied aangespeeld en zijn schot werd gepakt door Sten Otter. In de 30e minuut was Tim Brouwer te snel voor Stijn Louwers. Hierdoor kwam hij oog in oog te staan met Sten, maar ook nu wist Sten redding te brengen. De rust werd dus bereikt met de snel verkregen voorsprong, maar na de rust was het spelbeeld vooralsnog hetzelfde. Vier minuten na de rust kon Mark Blenckers vanaf de rechterkant op Sten Otter af gaan. Zijn inzet kwam tegen de paal, waarna Tommy van de Wiel de bal net aan de goede kant van de paal tot corner redde. In de 57e minuut kwam er dan toch de dikverdiende gelijkmaker. Jip Verstegen werd in het strafschopgebied neergelegd door Tommy van de Wiel en Jasper Lenkens schoot de strafschop in de kruising, 1-1. Merkwaardig genoeg zakte Volharding hierna in en Marvilde kwam weer meer aan voetballen toe. Meteen na de gelijkmaker leverde dat 2 corners achter elkaar op. Twee keer mocht Erwin Isbouts vanaf rechts de corner nemen en de eerste keer kopte Daan Slaats de bal hard net onder de lat. Keeper Job Vullings tikte de bal onder de lat weg tot een nieuwe corner. Deze corner werd in eerste instantie weggewerkt, maar op 20 meter hard op doel geschoten door Dave Hermans. Helaas werd dit schot een paar meter van het doel geblokt door een verdediger. Drie minuten later was er een schot vanaf 23 meter van Jip Verstegen. Sten Otter tikte deze bal over de lat en de corner werd van dichtbij ingekopt door Rob Branje. Gelukkig voor Marvilde recht in de handen van Sten. Uiteindelijk scoorde Marvilde diep in blessuretijd uit een scrimmage het winnende doelpunt. Tayfun Yilmaz schoot op 7 meter op doel en onderweg raakte Erwin Isbouts de bal nog aan, waardoor deze in het doel verdween, 1-2.

Een gelukkige overwinning voor koploper Marvilde. De komende weken mag Marvilde bewijzen dat het helemaal bovenaan thuis hoort. Volgende week komt Heeze (gedeeld 2e op 2 punten) naar Veldhoven en daarna gaan ze op bezoek bij SSS´18 (Overloon ook gedeeld 2e en nog zonder tegendoelpunten).