Home Nederland Zilver voor BMX’er Jelle van Gorkum

Zilver voor BMX’er Jelle van Gorkum

Olympic-RingsBij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro heeft BMX’er Jelle van Gorkom een zilveren plak behaald. In 35,306 seconden werd de 25-jarige fietscrosser uit Lichtenvoorde tweede, achter de Amerikaan Connor Fields. De Amerikaan was zo’n 0,7 seconden sneller dan Van Gorkum, die 4 jaar geleden in Londen in de kwartfinales werd uitgeschakeld.

De finale telde naast Van Gorkum nog een Nederlander, Niek Kimmann. Kimmann, die in 2015 nog wereldkampioen werd, eindigde echter op een teleurstellende zevende plaats. Mogelijk had Kimmann nog last van zijn val, toen hij donderdag in de kwartfinale hard onderuit ging. Door een wonder plaatste de BMX’er zich alsnog voor de halve finale en daarna de finale.

Bij de dames greep Laura Smulders naast de medailles. De Gelderse, die in Londen nog een bronzen Olympische medaille veroverde, lag lange tijd op de vierde plek, maar ging in de laatste bocht onderuit.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …