Home Nederland Ook babyvoeding voortaan plofkipvrij

Ook babyvoeding voortaan plofkipvrij

Vanaf begin 2014 zal er in Nederland geen potje babyvoeding meer te krijgen zijn met plofkip. Na Olvarit, Bonbébé en de huismerken van Etos en Kruidvat, laten ook supermarkten Albert Heijn en Jumbo weten dat de babyvoeding van het eigen merk plofkip-vrij wordt. Albert Heijn vervangt eind oktober alle potjes babyvoeding van AH huismerk door de ‘Puur en Eerlijk’ biologische variant. Jumbo gaat vrije-uitloopkip gebruiken. Begin 2014 zal Jumbo deze wijziging in alle winkels hebben doorgevoerd. Wakker Dier is enorm blij: “Door deze stap krijgen enorm veel kippen een beter leven! We vinden het een logische stap voor de babyvoedingproducenten, want voor baby’s wil men toch alleen de beste ingrediënten en niet de goedkoopste. We hopen dat andere fabrikanten hierdoor ook wakker worden, en beseffen dat de goedkope plofkip steeds minder wordt geaccepteerd”.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …