Home Nederland Telecomproviders nemen dekking over bij storingen

Telecomproviders nemen dekking over bij storingen

Telecomproviders gaan elkaars sms- en telefoonverkeer overnemen bij langdurige storingen. KPN, Vodafone en T-Mobile hebben hierover onderling afspraken gemaakt. Dat maakt minister Kamp van Economische Zaken (EZ) dinsdag bekend tijdens de ‘Europadag’ in Den Haag. ‘Nederland is één van de weinige landen met een dergelijke voorziening,’ aldus minister Kamp. ‘Ik ben blij dat de aanbieders van mobiele telefonie deze afspraken hebben gemaakt waardoor consumenten bij een langdurige storing kunnen blijven bellen en sms’en.’ Gebruik maken van elkaars netwerken kan wanneer meer dan 500.000 klanten van één provider in één specifieke regio worden getroffen door een storing. Bovendien moet de storing naar verwachting langer dan drie dagen gaan duren.

De drie providers gaan in de zomer van dit jaar de zogeheten ‘regionale roaming’ testen. Naar verwachting kan er vanaf het eind van het jaar bij storingen gebruik gemaakt worden van elkaars netwerk. Voorlopig geldt het alleen voor sms- en telefonieverkeer. Het ministerie van Economische Zaken gaat samen met de providers onderzoeken of het mogelijk en nodig is om ook elkaars dataverkeer over te nemen bij een grootschalige netwerkstoring.

Tijdens de ‘Europadag’ spreken ondernemers met minister Kamp en Eurocommissaris Kroes over wat Nederland moet doen om voorop te blijven te lopen op ICT-gebied en wat Europa hierin kan betekenen. De Europadag wordt jaarlijks in iedere lidstaat van de Europese Unie georganiseerd.

 

Laad meer Nederland

Geef een antwoord

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …