Home Gelderland Papegaaien in beslag genomen bij dierenarts

Papegaaien in beslag genomen bij dierenarts

De dierenpolitie heeft onlangs in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit bij een dierenarts in het Gelderse Rivierengebied 35 papegaaien in beslag genomen wegens verwaarlozing. Bij de politie was begin dit jaar een melding binnen gekomen dat op de genoemde locatie een groot aantal papegaaien onder erbarmelijke omstandigheden leefden.

Bij een controle, begin maart, bleek dat er inderdaad sprake was van verwaarlozing. De vogels leefden in één ruimte met een groot aantal tamme muizen. Ook was de ruimte bezaaid met uitwerpselen. Schoonmaakmiddelen en muizengif waren in dezelfde ruimte opgeslagen.

Na de controle heeft betrokkene enkele weken de tijd gekregen om de zaak in orde te maken. Toen bleek dat na die periode niets was verbeterd, zijn de vogels daar weggehaald en naar een opvangcentrum overgebracht.

Tegen de verdachte, die dierenarts is, is proces-verbaal opgemaakt. Tevens zijn afspraken gemaakt met betrekking tot andere dieren die de man in zijn bezit heeft.

Laad meer Gelderland

Geef een reactie

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …