Home Nederland Joint Strike Fighter-testtoestellen voorlopig gestald

Joint Strike Fighter-testtoestellen voorlopig gestald

De 2 F-35-testtoestellen, ook wel Joint Strike Fighter genoemd die Nederland heeft gekocht voor de operationele testfase, worden voorlopig gestald. Dat gebeurt tot er een besluit is genomen over de vervanging van de F-16 in samenhang met de visie op de toekomst van de krijgsmacht. Dat heeft het kabinet besloten.

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn onlangs begonnen met de vliegopleiding voor de operationele testfase. Daaraan neemt geen Nederlands personeel deel. Tijdens de stallingsperiode vliegen Amerikaanse piloten beperkt met de toestellen om ze luchtwaardig te houden.

Nederland heeft voor de deelneming aan de operationele testfase van de F-35 2 testtoestellen aangeschaft. Het 1e is gereed, het 2e wordt deze zomer geleverd. De operationele testfase begint volgens de huidige planning in 2015.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …