Home Nederland Meer aandacht bestrijding zorgfraude

Meer aandacht bestrijding zorgfraude

Het bestrijden van zorgfraude heeft voor minister Schippers (VWS) grote prioriteit. Fraude zet de betaalbaarheid van de zorg onder druk. In het ordedebat van 12 maart 2013 heeft de Tweede Kamer verzocht om een schriftelijke reactie op berichtgeving over fouten in de jaarrekeningen van de ziekenhuizen, fouten in de jaarcijfers van de verzekeraars en het niet serieus nemen van bestrijding van zorgfraude door zorgverzekeraars.

In deze brief informeert de minister over de achtergrond van de recente berichtgeving en over de maatregelen die zijn genomen. Daarna wordt ingegaan op de ketenaanpak als het gaat om de controle, toezicht en fraudebestrijding in de zorgsector structureel te verbeteren.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …