Home Nederland Dreigingsniveau terrorisme verhoogd

Dreigingsniveau terrorisme verhoogd

Het aantal Jihad-gangers vanuit Nederland naar Syrië is snel gestegen. Deze Jihad-reizigers kunnen radicaal, getraumatiseerd en in hoge mate geweldsbereid terugkeren naar ons land. Daarom heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) het dreigingsniveau verhoogd van beperkt naar substantieel.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie (bij wie de woordvoering ligt) meldt dat het dreigingsniveau ook is verhoogd vanwege signalen van radicalisering van kleine groepen jongeren. Verder geldt in veel landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten dat jihadistische netwerken zich meer en meer manifesteren. Door deze zorgelijke ontwikkelingen is de voorstelbaarheid van een aanslag tegen Nederland of Nederlandse belangen in het buitenland in de afgelopen tijd vergroot.

Om de veiligheidsrisico’s zoveel mogelijk te onderkennen en in te dammen, hebben operationele diensten, zoals AIVD en politie, hun alertheid verhoogd en inspanningen geïntensiveerd.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …