Home Limburg Kerkrade Hoogste punt Leisure-Dome Kerkrade bereikt

Hoogste punt Leisure-Dome Kerkrade bereikt

“Wethouder Peter Thomas en Hessel Meijer (directeur Wyckerveste Adviseurs) bij het nieuwe Leisure-Dome.”De bouw van het Leisure-Dome op de Rodaboulevard in Kerkrade bereikte op 11 maart 2013 het hoogste punt. Wethouder Peter Thomas was aanwezig bij deze feestelijke gebeurtenis en feliciteert Hessel Meijer van Wyckerveste Adviseurs, opdrachtgever voor de bouw, met de voortgang. “Met een investering van 20 miljoen euro is dit een van de grootste bouwprojecten in Limburg,” licht wethouder Peter Thomas (Economische Zaken en Ruimtelijke Ordening) toe. “Voor Nederlandse begrippen wordt dit een vrijetijdscentrum met een ongekende omvang. De Rodaboulevard, die nu al jaarlijks door 4 miljoen mensen wordt bezocht, zal na de opening van het Leisure-Dome naar verwachting nog eens zo’n 700.000 bezoekers extra trekken.”

Uniek vrijetijdscentrum
Het Leisure-Dome krijgt een vloeroppervlak van in totaal 16.000 m² en biedt vermaak voor alle leeftijden: een megabioscoop, een wokrestaurant, een kinderspeelparadijs, een bowlingbaan en GlowGolf. De megabioscoop beschikt over 8 zalen. De grootste zaal, de XD Experience, is een zaal met een megascherm (22 x 12 meter) en maar liefst 600 zitplaatsen. Twee rijen hebben meebewegende stoelen voor een nog realistischer beleving.

Het huidige Wokrestaurant Parkstad wordt verplaatst naar het souterrain en de begane grond van het Leisure-Dome. Het restaurant krijgt zo’n 1.000 zitplaatsen. Gasten hebben hier straks niet alleen de mogelijkheid om te wokken, maar kunnen ook een keuze maken uit diverse Franse, Italiaanse en Indische gerechten. Vanuit het restaurant hebben ouders zicht op hun kinderen die zich uitleven in het speelparadijs. Verder krijgt het Leisure-Dome met 20 bowlingbanen het grootste bowlingcentrum van Limburg. GlowGolf is een attractie die inmiddels in andere delen van het land al bijzonder populair is. Ook het Leisure-Dome beschikt straks over een dergelijke minigolfbaan die met ‘glow in the dark’ effecten wordt opgelicht.

Kans voor langdurig werklozen
De gemeente Kerkrade en Wyckerveste hebben afspraken gemaakt over de bemensing van het Leisure-Dome. “Diverse mensen die
langdurig werkloos zijn krijgen hier namelijk de kans om te re-integreren op de arbeidsmarkt. Het Leisure-Dome levert dus ook nog eens een bijdrage aan de zogenaamde ‘social return’ doelstelling die de gemeente nastreeft om de werkloosheid terug te dringen,” aldus wethouder Thomas. “Al enkele jaren geleden heeft de gemeente de grond aan Wyckerveste verkocht om dit voor Kerkrade, en de gehele regio Parkstad, bijzondere project te realiseren. We zijn dan ook trots dat deze nieuwe attractie medio dit jaar haar deuren opent voor het publiek.”

Laad meer Kerkrade

Geef een reactie

Bekijk ook

Nieuwe burgemeester in Kerkrade

Mevrouw dr. P. Dassen-Housen (Petra) is benoemd tot burgemeester van Kerkrade. De benoemin…