Home Zuid-Holland Rotterdam Toegangskaart Feyenoord nu ook RET-vervoerbewijs van en naar Kuip

Toegangskaart Feyenoord nu ook RET-vervoerbewijs van en naar Kuip

Vanaf vandaag is drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord het reizen in alle tram- en buslijnen van de RET op vertoon van een seizoen- of wedstrijdkaart voor de Feyenoord supporter gratis. Dit is één van de afspraken uit het partnercontract dat de directies van Feyenoord en RET vandaag officieel tekenden. 
 
Rotterdamse partners
Het bereikbaar houden van de Kuip is al ruim 75 jaar een gezamenlijke taak voor Feyenoord en RET. Door een nauwere samenwerking stimuleren beide partijen het gebruik van het openbaar vervoer naar de Kuip. ‘Wij willen ons vervoer steeds beter afstemmen op specifieke situaties en behoeften. Deze intensievere samenwerking met Feyenoord lag daarom voor de hand. Met deze service zijn de voetbalsupporters van Feyenoord niet alleen “aardig” maar ook “betaald” onderweg. Daarom is het partnership ook in het belang van de RET, want het massale zwartrijden behoort hiermee tot het verleden. De reis is al betaald voor deze supporters.’ aldus Pedro Peters, algemeen directeur RET.Feyenoord-directeur Gudde is blij met de uitbreiding van de samenwerking: ‘Doordat supporters voortaan dus gratis naar de wedstrijden kunnen reizen wordt het voor nog meer mensen aantrekkelijk de tram te nemen. Want het is voor de meeste mensen voortaan dus behalve de snelste ook de goedkoopste manier om het stadion te bereiken. Een prima zaak voor onze trouwe achterban lijkt me’.

Nauwere samenwerking
De samenwerking behelst meer dan het aanbieden van gratis OV voor- en na de thuiswedstrijden. Gezamenlijk dragen beide partijen de verbondenheid met de regio uit. Zo heeft Feyenoord zich verbonden aan de Aardig Onderweg Awards door de inzet van Gerard Meijer als ambassadeur en worden elkaars communicatiekanalen intensiever ingezet. Binnenkort zien reizigers op beeldschermen in de bus en op de metrostations met enige regelmaat uitingen van Feyenoord, maar ook uitzendingen van Feyenoord TV. Op deze manieren zijn beide partijen nu en in de toekomst aardig onderweg voor de supporters in de regio Rotterdam!
 
Reizen met Feyenoord toegangskaart
Het gratis vervoer is alleen geldig op vertoon van een seizoen- of wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen, 3 uur voor- en na de thuiswedstrijden van Feyenoord. Deze regeling geldt voor de vriendschappelijke openingswedstrijd, wedstrijden in de Eredivisie en de KNVB beker (exclusief finale) en wedstrijden in de UEFA competities, onder de volledige verantwoordelijkheid van Feyenoord in Stadion Feijenoord.
 
Het vervoer is alleen gratis in tram en bus, omdat de meeste reizigers met de tram komen en de Kuip niet bereikbaar is per metro en omdat de metropoortjes alleen geopend kunnen worden met een OV-chipkaart.
 Reisinformatie
Stadion Feijenoord is bereikbaar met tramlijn 23 en 25. Op dagen dat Feyenoord speelt, worden er speciaal voor supporters extra trams ingezet. Het gaat daarbij om tramlijn 12, die 2 uur voor de wedstrijd supporters tussen Rotterdam Centraal en de Kuip vervoert.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…