Home Flevoland Almere Almere City FC verslaat MVV Maastricht met 3-1

Almere City FC verslaat MVV Maastricht met 3-1

Rene Trost verslagen

In het Mitsubishi Forklift stadion trof de nummer 14 in de Jupiler League de titel kandidaat MVV Maastricht. De ploeg van Fred Grim leed tot nu toe 5 nederlagen op rij in de polder waardoor de ploeg laatste staat in de periode 3 ranglijst alwaar de Maastrichtenaren afgelopen maandag SC Veendam wisten te verslaan in eigen Geusselt stadion en nog vol op meedoen voor prijzen en titels.

Beide ploegen moesten winnen. De Flevolanders wilden niet verder terug zakken en voor de ploeg van Rene Trost was het belangrijk bovenaan de ranglijst te blijven. Eerder dit seizoen won MVV Maastricht van Almere City FC met 2-1 door doelpunten van Tom van Hyfte en Malcolm Esajas. Beide spelers speelde vanavond wederom alwaar Rene Trost geen beroep kon doen op Danny Schreurs en Leroy Labylle.

MVV kreeg al snel binnen 2 minuten 2 kansen met Mark Veldmate en Malcolm Esajas. Dennis Gentenaar keepte voor Almere City FC. Erwin Friebel moest na het verlies tegen SC Veendam weer plaats maken op de reserve bank. In een open wedstrijd had de ploeg van Grim het moeilijk met de zwevende Esajas. In de 15de minuut was het ex-international Koen Daerden die met een lobje vanaf de 16 meter de 0-1 aantekende voor MVV Maastricht en hiermee de wedstrijd voor de Maastrichtenaren openende. Voor een kleine 1000 toeschouwers scoorde Daerden zijn eerste doelpunt voor MVV Maastricht.

De Maastrichtenaren domineerde het spel na het doelpunt van Daerden. Ongeveer gelijktijdig scoorde ook de Spartanen tegen Volendam. Almere City FC wist geen antwoord te geven tegen de druk van MVV Maastricht in de begin fase van de wedstrijd. De sporadische momenten van de ploeg uit de polder kwamen een alerte Bram Castro tegen. In de 29ste minuut kon Mark Veldmate tot twee maal toe de stand vergroten met een 1 op 1 kans op 11 meter echter Gentenaar wist de FC te redden. Vooraf werden er goede combinaties gezien met de zwevende Malcolm Esajas en Veldmate. Sven Nieuwpoort, die zijn jeugdopleiding bij Ajax doorliep kreeg een gele kaart toegewezen door Allard Lindhout na een overtreding op Tom van Hyfte. Met een sterk spelende Esajas wisten de Maastrichtenaren, die vochten voor de punten onder het toezien van 2 bussen met mvv fans, met een 0-1 voorspong verdiend de kleedkamers op te zoeken.

In de 53ste minuut wist Almere City, in de tweede helft, door een foutje in de defensie van MVV een penalty te forceren en de aansluitingstreffer te scoren waarbij Bram Castro een gele kaart toegewezen kreeg. Dit gebeurde vlak na het op achterstand komen van concurrent Helmond Sport. Jason Oost, aanvoerder van de ploeg uit de polder, wist vanaf de 11 meter stip de doelman van MVV Maastricht te passeren.

MVV liet zich echter niet uit het veld staan en wist de wedstrijd weer te domineren. Malcolm Esajas, kreeg even later wederom een 1 op 1 kans echter raakte de bal de verkeerde kant van de paal.

Trainer Trost greep in met een wissel. Bryan Smeets, die goed speelde, moest het veld verlaten voor Sven Braken. Sven Braken de aanvaller die vaak weet te scoren forceerde nu een vrije trap voor Almere City waaruit de polder club doelman Bram Castro kansloos liet. Almere City FC scoorde door Hicham Faik en nam met een 2-1 de leiding over. Gentenaar, de doelman van Almere City FC, lag al op de grond later in de wedstrijd echter Esajas kreeg in de eindfase de bal niet met een lob over de doelman. In de slotfase moest Sjors Verdellen het veld verlaten voor David Timmermans. Rene Trost speelde alles of niets waarna Almere City FC  de 3-1 wist te scoren door Charles Dissels in combinatie met de achter de aanvallende spelers spelende Jason Oost. Ook Rutjes moest het veld verlaten voor Lance Voorjans, dit mocht echter niet meer baten.  Het sterk spelende MVV Maastricht verloor van Almere City FC.

Sparta Rotterdam vergroot de voorsprong door de winst op Volendam. MVV moet genoegen nemen met deze achterstand van 4 punten op de Rotterdammers.  Door het verlies van Helmond Sport tegen de Go Ahead Eagles  is de schade beperkt.

De winst van Telstar en FC Oss zal Almere City FC niet doen klimmen in de ranglijst. MVV Maastricht zal aanstaande maandag goede zaken moeten doen tegen FC Oss.