Home Groningen Fietsendief in Sappemeer aangehouden na tip getuige

Fietsendief in Sappemeer aangehouden na tip getuige

Een fietsendief is dinsdag aangehouden doordat een oplettende getuige het kenteken noteerde van de auto waarin een fiets werd geladen. De getuige zag dinsdagavond bij het NS station aan de Borgercompagniesterstraat in Sappemeer een man een fiets in een bestelauto laden. De getuige vertrouwde dit niet, noteerde het kenteken en belde de politie.

De auto werd aangetroffen op de Langeleegte in Veendam. In de auto lag een fiets en achter het stuur zat een 21-jarige inwoner van Veendam. De man is aangehouden. Hij had gedronken (350 ugl). Bovendien is hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs B.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal van de fiets. Hij kreeg een boete van € 350,- voor het rijden onder invloed. Ook voor het rijden zonder rijbewijs wordt proces-verbaal opgemaakt. Omdat de man in twee jaar vier keer is aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs en onder invloed, is zijn rijbewijs AM ingevorderd en zijn auto in beslag genomen.

De politie onderzoekt nog wie eigenaar is van de fiets.

 

Laad meer Groningen

Geef een reactie

Bekijk ook

Groningen – Brandend voorwerp gegooid naar woning Padangstraat

Maandagavond 28 november kreeg de politie de melding van een brand aan de Padangstraat in …