Home Groningen Groningen – Harddrugs aangetroffen in spookwoning Hereweg

Groningen – Harddrugs aangetroffen in spookwoning Hereweg

Bij een inval in een woning aan de Hereweg heeft de politie donderdag 25 januari verschillende soorten harddrugs en geneesmiddelen aangetroffen. In het appartement zijn twee verdachten aangehouden, een van 32 jaar uit Nieuwegein en een 56-jarige man uit Eindhoven. Zij worden verdacht van bezit en handel in harddrugs.

De woning aan de Hereweg is een zogenaamde ‘spookwoning’, een woning waar niemand stond ingeschreven. In dit geval werd de woning gebruikt als dekmantel voor illegale activiteiten. In de woning werden goederen aangetroffen voor het bewerken en het bereiden van harddrugs. Het gaat om cocaïne, XTC-pillen en geneesmiddelen. De politie heeft daarnaast een auto in beslag genomen.

Spookwoningen

Woningen waar niemand staat ingeschreven, kunnen gebruikt worden voor criminele activiteiten. Deze spookwoningen kunnen worden gebruikt om drugs of geld op te slaan, maar ook als tijdelijk onderkomen voor bijvoorbeeld drugskoeriers. Criminele activiteiten, zoals de illegale handel in drugs, gaan vaak gepaard met geweld. En spookwoningen staan ook in rustige woonwijken.

Meld signalen van crimineel gebruik van woningen!

Valt jou als bewoner iets op dat te maken kan hebben met spookbewoning? Bijvoorbeeld: ruik je regelmatig een hennepgeur, zijn de ramen altijd afgeplakt, zitten de lamellen altijd dicht? Zijn er steeds wisselende bezoekers midden in de nacht? Staan er steeds andere dure auto’s of zijn er ’s nachts veel activiteiten?

Wanneer je dit soort signalen ziet van mogelijk crimineel gebruik van een woning – of andere verdachte omstandigheden – wil de politie dat graag horen. Signalen van crimineel gebruik woningen zijn onder andere:

  • Frequent wisselende bewoners
  • Afgeplakte ramen en deuren
  • Voor langere tijd geen bewoning
  • Hennepgeur of chemische geur
  • Ongebruikelijke activiteiten bij een woning
  • Nachtelijke activiteiten met grote tassen die heen en weer gaan

Help de politie uw buurt veiliger te maken! Melden van een vermoeden van crimineel gebruik van een woning of ander (bedrijfs)pand kan via het algemene nummer van de politie: 0900-8844. Bij spoed, zoals een brandlucht, belt u 112. Geheel anoniem melding doen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Laad meer Groningen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Groningen – Drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in Groningen

De politie heeft op woensdag 31 januari een drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in …