Home Gelderland Nijmegen Bestuurder vertoont gevaarlijk rijgedrag

Bestuurder vertoont gevaarlijk rijgedrag

Zaterdagavond rond 23.45 uur zagen surveillerende agenten een bestuurder vreemde manouevres maken op de Graafseweg. Zij gingen er achteraan en gaven meerdere stoptekens, maar de man probeerde te ontkomen. Diverse medeweggebruikers moesten ingrijpen om een aanrijding te voorkomen. De vlucht van de man was tevergeefs, hij is aangehouden vanwege zeer onveilig en agressief rijgedrag.

De man, van 21 jaar uit Nijmegen, viel de agenten op ter hoogte van de kruising Graafseweg/Neerbosscheweg. Daar reed hij tegen het verkeer in, keerde verderop en reed vervolgens op diezelfde kruising door rood. Ook negeerde de bestuurder het rode verkeerslicht op de kruising Nieuwe Dukenburgseweg met de Tarweweg. Ondanks optische- en geluidssignalen van de politie reed de verdachte door, met vaak erg hoge snelheden binnen de bebouwde kom.

Toen de man vanaf de Nieuwe Dukenburgseweg kennelijk de Zwanenveld 15e straat in wilde rijden, haalde hij de bocht niet. Via het fietspad reed hij rechtdoor over gras en door een bosschage. Vlak voor een vijver kwam de auto tot stilstand en konden de agenten tot aanhouding over gaan.

Een hond die in de auto zat is nagekeken door de dierenambulance en elders ondergebracht.

De 21-jarige verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Ook is een blaastest afgenomen, maar van alcohol bleek geen sprake. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Laad meer Nijmegen

Geef een antwoord

Bekijk ook

Lent – UPDATE Dode na geweldsincident in Lent

Dinsdagavond is er een persoon om het leven gekomen na een geweldsincident aan de Lentse W…