Home Gelderland Nijmegen – Politieagent raakt ernstig gewond na zware mishandeling in nieuwjaarsnacht

Nijmegen – Politieagent raakt ernstig gewond na zware mishandeling in nieuwjaarsnacht

In de nacht van 31 december op 1 januari is een politieagent van het basisteam Nijmegen zwaargewond geraakt aan zijn gezicht. Nadat hij tijdens de nieuwjaarsnacht een ruzie tussen twee personen probeert te sussen in de Betouwstraat, wordt hij direct door een 23- jarige man mishandeld. De politieagent is vervoerd naar het ziekenhuis, waar hij onder meer behandeld wordt aan zijn verwondingen, een gebroken kaak.

Snelle aanhouding verricht

Diverse politieagenten en een beveiliger van een naastgelegen café kwamen snel ter plaatse om de politieagent bij te staan en te ondersteunen.  Er kon al snel een aanhouding verricht worden in diezelfde straat in de binnenstad van Nijmegen. De verdachte verzette zich flink tegen zijn aanhouding. De verdachte, een 23- jarige man uit Nijmegen wordt verdacht van zware mishandeling van een politieagent. Hij zit momenteel nog vast.

Agressie en geweld tegen politieambtenaren is niet acceptabel

Teamchef Jeroen Schwarte over de situatie van afgelopen nieuwjaarsnacht: “Afgelopen nacht is een nacht om niet snel te vergeten. Één van mijn collega’s is zwaargewond geraakt nadat hij op een melding afging van een ruzie. Politieambtenaren moeten te allen tijde hun werk kunnen uitvoeren en hulp kunnen verlenen aan diegene die dat nodig hebben. Geweld en agressie tegen politieambtenaren tolereren we niet en samen met het Openbaar Ministerie geven we hoge prioriteit aan het opsporen van verdachten bij dit soort incidenten. Het incident heeft een enorme impact gemaakt op de collega, zijn gezin en het Nijmeegse politieteam. Het herstel zal waarschijnlijk maanden duren. We zullen er voor hem en zijn gezin zijn”.

Informatie over het incident

De politie is nog wel op zoek naar diverse getuigen die het incident hebben zien gebeuren. Ondanks dat er een snelle aanhouding verricht kon worden, is de politie nog op zoek naar personen die meer kunnen vertellen over wat er precies is voorgevallen. Ook komt de politie graag in contact met personen die dit incident gefilmd hebben. Daarnaast komt de politie ook graag in contact met personen die in het bezit zijn van camerabeelden, van camera’s die hangen aan één van de omliggende panden. Contact opnemen kan op diverse manieren, onder andere door te bellen naar 0900 8844 (ook te vinden in onderstaand formulier) of door het tipformulier (ook hieronder) in te vullen. Dat geldt ook voor het uploaden van camerabeelden.  Onder vermelding van 2024000354 kunt u contact opnemen.  Mocht u liever anoniem informatie willen delen, dan kan dat ook via Meld Misdaad Anoniem.

2024000354 SvD

Laad meer Gelderland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …