Home Gelderland Achilles’29 tekort gedaan tegen ADO’20: 2-1

Achilles’29 tekort gedaan tegen ADO’20: 2-1

In de heenwedstrijd kwam iedereen al tot de conclusie dat ook de return tussen Achilles’29 en ADO’20 een mooi affiche zou worden van twee goede voetballende ploegen. Het was dan ook jammer dat het duel onder zeer moeilijke weersomstandigheden moest plaatsvinden met een ijzig koude storm op de eerste lentezondag van het jaar. Bovendien werd het voor Achilles ook nog een koude douche, want wel zeer ongelukkig werd uiteindelijk van de runner-up van de Topklasse verloren: 2-1.

Ondanks de felle tegenwind had Achilles van meet af het betere van het spel. Daniël van Straaten kopte over en Tim Konings schoot voorlangs. Na half uur stuurde Freek Thoone Daniël van Straaten weg, die koelbloedig de 0-1 leek aan te tekenen, maar de treffer vond geen genade bij de arbitrage. ADO profiteerde met een messcherpe counter, die fraai door Frank Zinhagel werd afgerond: 1-0. Achilles probeerde bakens te verzetten, maar zag doelman Patrick Zonneveld goed reageren op een schot van Freek Thoone.

Na rust waren de eerste initiatieven voor de thuisploeg, maar Benny Kleine schoof op aangeven van de behendige Joey Carolina voorlangs. Daarna pakte Achilles de draad weer op en na 54 minuten poeierde Tim Sanders met een geweldig schot de gelijkmaker in de touwen: 1-1. Tim Konings kopte een corner van Thijs Hendriks over en deze leek Achilles na een voorzet van Freek Thoone op voorsprong te zetten, maar tot veler verbazing werd opnieuw buitenspel geconstateerd. Han coach Jan van Deinsen tegen Gemert nog een goede hand met wisselen, nu pakte het anders uit. De organisatie was aan Groesbeekse zijde even minder. Barry Ditewig redde in eerste instantie, maar de daarop volgende corner werd matig verwerkt, waarvan Clive Keus koppend profiteerde: 2-1 (72.). Achilles was even aangeslagen, maar ADO kon ook niet doordrukken. In de ultieme slotfase redde Zonneveld fraai bij een pegel van Tim Verhoeven, echter op de inzet van Frank Hol in de slotminuut was hij kansloos, maar ADO had in de persoon van Joey Carolina nog een tweede keeper. Deze nieuwe regel kende alleen de arbitrage, zodat Achilles uiteindelijk met lege handen het veld af ging.

De wit-zwarten houden wel 8 punten voorsprong, maar FC Lienden kan met een inhaalwedstrijd dichterbij komen. Met Pasen wacht een dubbel programma met zaterdag de topderby op de eigen Heikant tegen plaatsgenoot De Treffers. Het vertoonde spel in Heemskerk moet het elftal voldoende vertrouwen geven om de prolongatie van de titel meer gestalte te geven.

 

Laad meer Gelderland

Geef een reactie

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…