Home Noord-Brabant Breda Baronie krijgt vortballes van UNA/Brinvast

Baronie krijgt vortballes van UNA/Brinvast

De stadionspeaker van Sportpark Zeelst heette afgelopen zaterdag de bezoekers in het Russisch van harte welkom in Siberiё. Het gros van het aantal fanatiekelingen die de kou trotseerden ontging dit echter, waarschijnlijk doordat heel wat berenmutsen het geluid teveel afschermden. Het was dan ook ijzig koud aan de Sportlaan, maar het team van Jurgen Dirkx bleek winterbestendig te zijn en won overtuigend van de Baronnen uit Breda.

In tegenstelling tot de thuiswedstrijd tegen G.O.E.S. begon UNA/Brinvast tegen Baronie wel fel aan de partij. Vanaf het begin werd de ploeg van trainer Jack Sweres in de verdediging gedrongen. Geelzwart was gedreven, zoals in de meeste achterliggende duels. Toch was er een verschil: nu werden er een fors aantal geboden kansen wel in doelpunten omgezet. Na negentien minuten bracht Torino Hunte Brian Boogers in scoringspositie en die zorgde voor de 1-0. Koud drie minuten later had Brian zijn tweede treffer kunnen noteren, maar net voor de zestienmeterlijn haalde doelman Robbert van Oorschot hem onderuit. Scheidsrechter Duarte deed wat hij moest doen en Van Oorschot kon met rood vertrekken.

Joep Dames nam de plaats onder de lat in en Tiago Faria da Silva werd opgeofferd. De vrije trap werd door Erwin Isbouts onberispelijk verzilverd: 2-0. Toen al was Baronie gebroken. Alle respect ging uit naar doelman Rick van den Oever. Niet dat hij fraaie reddingen moest verrichten, maar meer omdat hij de barre kou wist te doorstaan. Hij kreeg zowat niets te doen. Toen in de 36e minuut Brian Boogers met zijn tweede treffer de 3-0 aantekende was de wedstrijd helemaal beslist.

Na de pauze bleek dat de Geelzwarten er nog geen genoeg van hadden. Al na 120 seconden had Erwin Isbouts met een kopbal de 4-0 achter Joep Dames liggen. Tien minuten later produceerde tovenaar Torino Hunte met een zeer fraaie treffer in de rechter bovenhoek de eindstand: 5-0. Toen vond het team van Jurgen Dirkx het wel genoeg, alhoewel het nog tal van kansen kreeg om de gasten uit Breda een nog grotere jas te kunnen bezorgen. De nasmaak van het duel tegen G.O.E.S. is weggespoeld en omdat achtervolger Venray binnen een week twee keer verloor is de voorsprong van de Zeelstenaren gegroeid tot zes punten.