Home Gelderland Ede Groepen presenteren plannen voor levendig Centrum

Groepen presenteren plannen voor levendig Centrum

Op 7 maart 2013, 100 dagen na 29 november 2012, presenteren 7 enthousiaste groepen hun plannen voor…

Ede CentrumEde Centrum

“Weconomy” in plaats van Economie. Samen werken aan een levendig centrum voor Ede. Dat was het idee van de deelnemers aan de “Pomphuissessie” over het levendige centrum die de kopgroep Citymarketing samen met de gemeente Ede op 29 november 2012 organiseerde.De deelnemers hebben zichzelf 100 dagen de tijd gegeven om de ideeën van de avond uit te werken in concrete voorstellen. Op 7 maart gaan zij de resultaten presenteren. De ideeën voor een levendig centrum zijn ook ingebracht het programma Economie, dat de gemeente samen met ondernemers, onderwijs  en maatschappelijke instellingen opstelt. De onderwerpen die op 7 maart aan de orde komen, zijn:

  • Studenten en jongeren willen een aantrekkelijk centrum om te verblijven, met een eigen sociëteit, Wifi in het centrum, een stadspark, het promoten en faciliteren van de donderdagavond als uitgaansavond;
  • Stadspark Ede, creëer een verzamelplek voor jong en oud als verbindend element in de stad. Stimuleren dat groene wig die vanaf het Kerkplein naar de Veluwe loopt ook echt als stadspark gaat  functioneren, versterken museumplein als ontmoetingsplek voor jong en oud;
  • Werken aan het vermengen en mixen van functies zoals winkelen, horeca en cultuur in de binnenstad; werken met ‘thema’s” en zonering van de binnenstad;
  • Heideweek 3.0: de traditionele Heideweek in een moderner jasje steken en er een enorm feest van maken in combinatie met de introductieweek van de Kenniscampus aan de Zandlaan;
  • Food in het centrum:  thema Food overal nadrukkelijker aanwezig, streekmarkt landmarkt op het Kuiperplein, streekproducten in restaurants, “Eetbaar Ede”, realiseren streekwinkel;
  • Toepassing moderne technologieën: gratis Wifi in het centrum in combinatie met inzet van sociale media om van het winkelen meer “fun” te maken;
Laad meer Ede

Geef een reactie

Bekijk ook

Nijmegen – Gezocht – Pinnen met gestolen pas – Molenstraat – Nijmegen

Aan de Molenstraat in Nijmegen bespiedden twee vrouwen een 82-jarige vrouw die geld opnam …