Home Gelderland Arnhem Arnhem – Onze berichtgeving over mishandeling Arnhemse mannen: dat doen we een volgende keer anders

Arnhem – Onze berichtgeving over mishandeling Arnhemse mannen: dat doen we een volgende keer anders

In de media is veel aandacht voor de berichtgeving van de politie over de mishandeling van twee mannen op de Nelson Mandelabrug in Arnhem. We hebben eerlijk geantwoord op een vraag van De Gelderlander over of wij niet te snel waren met het publiceren over een mogelijk motief achter de mishandeling. We hebben daar goed naar gekeken en onze conclusie is: inderdaad, we hadden het anders moeten doen.

In de publiciteit en de samenleving ontstond kort na de mishandeling veel tumult en verontwaardiging, omdat de mishandeling zou zijn ingegeven door homohaat. Uiteraard staan we als politie dan op scherp zoals we elk signaal van homohaat zeer serieus nemen.
Maar we moeten ook een organisatie zijn die onpartijdig is, omdat we toegankelijk willen zijn voor alle partijen in de samenleving. Iedereen mag rekenen op de politie en iedereen moet onbevangen een beroep kunnen doen op de politie; ongeacht geslacht, leeftijd, geaardheid en afkomst.

Laad meer Arnhem
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

‘Pastafarisme’ is geen godsdienst

Het ‘pastafarisme’, dat uitgaat van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster,…