Home Gelderland Arnhem Nog drie aanhoudingen in groot onderzoek

Nog drie aanhoudingen in groot onderzoek

De politie heeft nog drie mannen aangehouden in een onderzoek naar hennep en witwassen. Vorige week woensdag was er een grote politieactie op verschillende locaties in de regio. Toen hielden agenten al acht mannen aan. Na binnen gekomen informatie startte de politie vorig jaar het grootschalige onderzoek. Op woensdagochtend 27 februari heeft een arrestatieteam van de politie acht mannen aangehouden. Die dag werden twaalf panden doorzocht. In verband met de verdenking van witwassen van crimineel geld heeft het onderzoeksteam toen onder andere luxe auto’s, dure sieraden en tienduizenden euro’s in beslag genomen.

Eerder dit jaar werden meerdere hennepkwekerijen in relatie tot dit onderzoek ontmanteld en vernietigd op diverse locaties in Nederland. De financiële recherche onderzoekt hoeveel geld is verdiend aan de kweek en handel in hennep.

Dankzij onderzoek van het team rechercheurs die aan de zaak werken, hielden agenten deze week nog drie mannen aan. Zij worden verdacht van de kweek en de handel in hennep, het witwassen van het daarmee verdiende geld en deelname aan een criminele organisatie. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Laad meer Arnhem

Geef een reactie

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …