Home Friesland Start elektrische bussen op Schiermonnikoog

Start elektrische bussen op Schiermonnikoog

Na een lange zeereis vanuit China gaan zes elektrische bussen vanaf 25 april rijden op Schiermonnikoog. Het is de eerste OV-lijndienst in Europa die volledig op elektriciteit rijdt. Dit vieren ze op Schiermonnikoog donderdag 25 april met veel actie. Na de onthulling van de bussen kan het publiek een testrit maken en een kijkje nemen onder de motorkap. Aansluitend is er een actiecongres waar verschillende spelers uit OV-land met elkaar in gesprek gaan over o.a. de aanbesteding, innovaties in de techniek en hoe duurzaam openbaar vervoer verder kan worden ontwikkeld.

Laad meer Friesland

Geef een antwoord

Bekijk ook

Leeuwarden – Twee personen aangehouden na vechtpartij

De politie heeft zaterdagavond twee personen aangehouden na een vechtpartij op de Hooidoll…