Home Noord-Holland Amsterdam Medicijnen gelijk ophalen bij de OLVG Apotheek

Medicijnen gelijk ophalen bij de OLVG Apotheek

Patiënten van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam kunnen tegenwoordig met hun recept voor geneesmiddelen terecht bij de ‘OLVG Apotheek’. Die bevindt zich op Locatie Oosterpark van het ziekenhuis, halverwege de Lichtstraat. De apotheek is ook open voor bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis. Maandagmorgen opende Peter van der Meer, vice-voorzitter van de raad van bestuur van het OLVG, officieel de apotheek.”Deze apotheek benadrukt sterk onze gastvrijheid voor onze patiënten. Het is een extra service naar hen. Hier kunnen ze gelijk hun medicijnen ophalen en dan naar huis.”, vertelt Van der Meer.

De OLVG Apotheek is op werkdagen open van 8.00 tot 18.00 uur en op dinsdagavond tot 20.00 uur. De apotheek is bereikbaar via de hoofdingang van het OLVG aan Oosterpark 9. De OLVG Apotheek verstrekt vooral geneesmiddelen op basis van een recept. Daarnaast zijn er hulp- en verbandmiddelen te koop. Eveneens zijn er huidverzorgingsproducten en zelfzorgmiddelen, zoals pijnstillers en zalven.

Als patiënten, bezoekers en medewerkers hun actuele medicatieoverzicht bij zich hebben, krijgen zij meteen hun medicijnen mee. Hebben zij dat overzicht niet bij zich, dan kan het wat langer duren voordat de apotheekmedewerkers het recept verwerken. De apotheekmedewerkers dienen dan eerst het actuele medicatieoverzicht op te vragen bij de eigen apotheek.

Inschrijven bij de OLVG Apotheek is mogelijk. Legitimatiebewijs en het bewijs van de zorgverzekeraar zijn daarvoor noodzakelijk. Dan kunnen de apotheekmedewerkers de gegevens registeren.

Laad meer Amsterdam

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amsterdam – Getuigen gezocht van overval

Op woensdag 22 maart heeft een onbekende man een winkel aan de Derkinderenstraat in Nieuw-…