Home Noord-Brabant Den Bosch Medewerkers en studenten HAS Hogeschool fietsen van Den Bosch naar Venlo

Medewerkers en studenten HAS Hogeschool fietsen van Den Bosch naar Venlo

Ruim 100 medewerkers en studenten van HAS Hogeschool fietsen op 23 april van Den Bosch naar Venlo. Met deze fietstocht combineert de instelling twee uitdagingen: vanaf september 2013 start de HAS met een nieuwe vestiging in Venlo. Nu zit de instelling alleen nog in ’s-Hertogenbosch. Daarnaast doen twee teams van de HAS dit jaar mee aan de Alpe d’HuZes.

Vorig jaar deed HAS Hogeschool voor het eerst mee aan de Alpe d’HuZes. Toen werd er 52.000 euro opgehaald. Nu staat de teller al op ruim 40.000 euro.  Het evenement vindt dit jaar plaats op 5 en 6 juni 2013. Voor de teams is de fietstocht een mooie oefening en een extra moment om geld in te zamelen. “Medewerkers en studenten van HAS Hogeschool zijn vaak heel toegewijd aan hun werk of studie. Betrokkenheid is een van de kernwaarden van de HAS. Zij willen graag iets bijdragen op maatschappelijk vlak, in dit geval voor de Alpe d’HuZes. Daarom trappen ze flink door voor zowel hún hogeschool als voor het goede doel”, aldus organisator Margriet Hoffmans. 

Niet iedereen fietst de 100 kilometer van Den Bosch naar Venlo, er is ook een tocht van 35 kilometer met als vertrekpunt Asten-Heusden. Vanuit Den Bosch vertrekken de fietsers rond 9.00 uur. De route leidt onder meer via Veghel, Gemert, de Mortel, Ysselstein, Sevenum en Grubbenvorst. Er zijn twee stops: bij de Pandelaarse Kampen in Gemert en café-restaurant Roelanzia in Ysselstein. Rond 14.30 uur komen beide groepen aan in Venlo waar ze ontvangen worden door wethouder Stephan Satijn van Gemeente Venlo. HAS Hogeschool gaat twee opleidingen aanbieden in Venlo: Toegepaste Biologie en Bedrijfskunde en agribusiness. Dit zijn opleidingen die in het teken staan van business, natuur, plant, dier, mens en voeding en sluiten daarmee perfect aan bij de activiteiten in de regio. In de toekomst volgen nog drie andere opleidingen.

Laad meer Den Bosch

Geef een antwoord

Bekijk ook

Venlo – Gewonde bij botsing ambulance tegen auto

Bij een verkeersongeval op de A73 op vrijdagmiddag tussen een ambulance en een personenaut…