Home Drenthe Rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding

Rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs van een 21-jarige beginnende bestuurder uit Weiteveen ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De automobilist passeerde op de Verlengde Vaart Zuidzijde in Erica twee surveillerende agenten met hoge snelheid. Die besloten daarop de politieauto te keren en achter de bestuurder aan te gaan. Daarbij werd een gemiddelde snelheid gemeten van 155 kilometer per uur, terwijl 80 kilometer per uur is toegestaan op deze weg. Eenmaal in de bebouwde kom van Erica bleef de bestuurder veel te hard rijden. Toen hij over twee drempels reed kwamen er vonken onder de auto vandaan. Uiteindelijk stopte de man bij een horecagelegenheid in het dorp. Daar werd hij aangesproken door de agenten. Omdat het vermoeden bestond dat hij ook onder invloed van alcohol verkeerde werd de 21-jarige overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies daar 315 ug/l, goed voor een rijverbod en een boete van 315 euro. Tevens werd zijn rijbewijs vanwege de forse snelheidsovertreding ingevorderd.

Laad meer Drenthe

Geef een reactie

Bekijk ook

Hollandscheveld – Twee aanhoudingen in onderzoek naar brand Hollandscheveld [UPDATE]

In de nacht van maandag 18 december op dinsdag 19 december 2023 heeft er een felle brand g…