Home Drenthe Aangehouden op verdenking diefstal motor

Aangehouden op verdenking diefstal motor

De politie hield in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen op heterdaad aan op verdenking diefstal van een motor. Een bewoner van de Ballast in Coevorden werd omstreeks 04.30 uur wakker van lawaai op zijn erf. Toen hij naar buiten keek zag hij twee mannen met zijn KTM crossmotor weglopen. De motor had in een schuur gestaan. Hij kleedde zich aan en ging achter de mannen aan. Hij vond een stuk verder zijn motor terug in de berm. De mannen waren verdwenen.

De schuur waarin de motor had gestaan bleek te zijn opengebroken. Terwijl gewaarschuwde agenten op het erf een onderzoek instellen, rijdt er over het Dwarspad (een zijweg van de Ballast) een auto met piepende banden en zonder verlichting weg. De agenten zetten direct de achtervolging in en weten de auto op de Wethouder J.B. Hemelweg in Coevorden te laten stoppen. In de auto twee mannen die voldoen aan het signalement, dat de eigenaar van de motor kon geven van de twee mannen die zijn motor meenamen.

De politie hield de twee mannen van 25 en 26 jaar uit Schoonoord en Nieuw Amsterdam aan. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. De eigenaar van de motor deed aangifte.

Laad meer Drenthe

Geef een reactie

Bekijk ook

Hollandscheveld – Twee aanhoudingen in onderzoek naar brand Hollandscheveld [UPDATE]

In de nacht van maandag 18 december op dinsdag 19 december 2023 heeft er een felle brand g…