Home Cultuur Nicole Willis (Bird, 15-03-2013)

Nicole Willis (Bird, 15-03-2013)

De Amerikaanse Nicole Willis vond na omzwervingen in R’n’B en acid jazz haar ware stem: samen met het Finse combo The Soul Investigators bracht ze op 8 februari een tweede plaat uit, Tortured Soul. De band’s signature sound is hier opnieuw duidelijk te horen, maar wordt verder aangevuld door een nieuwe, hardere Rhythm & Blues edge. In Finland en Fankrijk kon de plaat op veel bijval rekenen:  De eerste plaat, Keep Reachin’ Up, was al een groot succes en gaf de retro soul revival weer nieuwe glans. Urban Album of The Year (Mojo, 2005), Track Of The Year (‘Feeling Free’ in Gilles Petersons Worldwide Winners Awards, 2006) en een prominente plaats in Obama’s playlist tijdens zijn recente campagne (titeltrack ‘Keep Reachin’ Up’). In Bird was Nicole en de band vooral de tweede helft goed op dreef in de goedgevulde Bird. en na afloop vond het Vinyl dan ook gretig aftrek bij het vooral oudere publiek die de groovy funk en retro soul van Nicole Willis zeer konden waarderen.

Laad meer Cultuur

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…