Home Cultuur Lelystad en Venlo genomineerden BNG Prijs Beste Amateurkunst Gemeente 2013

Lelystad en Venlo genomineerden BNG Prijs Beste Amateurkunst Gemeente 2013

Lelystad en Venlo zijn genomineerd voor de BNG Prijs Beste Amateurkunst Gemeente 2013. Hiermee maken zij kans op een geldbedrag van 20.000 euro en de eer om op 25 mei de nationale Week van de Amateurkunst (WAK) feestelijk te openen. Begin april wordt bekend gemaakt welke gemeente zich Beste Amateurkunst Gemeente 2013 mag noemen.

De jury constateerde bij Venlo dat de WAK feitelijk een heel jaar duurt. Er zijn voortdurend Amateurkunstactiviteiten; ook is er een brede betrokkenheid van organisaties. Bij Lelystad ziet de jury een permanente en consistente aandacht voor Amateurkunst die tot in de wijken is doorgedrongen, daarbij wordt er goed samengewerkt met (maatschappelijke) partners. De BNG-prijs is bedoeld om gemeenten te stimuleren hun lokale amateurkunst optimaal te laten groeien en bloeien. Sinds 2011 wordt de BNG prijs jaarlijks uitgereikt.

Jury
De jury bestaat uit Bertien Minco (Jeugdcultuurfonds), Eric Holterhues (Triodos Investment Management), Mat Meijs (Cultuurfonds BNG), Sandra Trienekens (onderzoekster) en Bastiaan Vinkenburg (Berenschot).

BNG Cultuurfonds
Het BNG Cultuurfonds heeft tot doel activiteiten te stimuleren op het gebied van kunst en cultuur die van betekenis zijn voor gemeenten en het gemeentelijk beleid. Het fonds heeft ook een prijs voor de gemeente die op de beste wijze erfgoed onder de aandacht brengt en prijzen voor jong talent op het gebied van literatuur en theater.

Week van de Amateurkunst
Van 25 mei tot en met 2 juni 2013 vindt voor de derde keer de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. In veel gemeenten worden optredens, workshops, exposities en andere creatieve activiteiten georganiseerd, zodat mensen kunnen laten zien wat ze doen of kennis kunnen maken met verschillende kunstvormen. Samenwerking tussen amateurskunstenaars onderling en tussen amateurkunst en professionele kunst en organisaties staan centraal in deze week. Het is dé week waarin het plezier van amateurkunstbeoefening wordt gedeeld en samenwerking tussen iedereen die actief bezig is met kunst gestalte krijgt.

Nadat initiatiefnemer Kunstfactor de WAK twee keer organiseerde, heeft Stichting WAK NL dit jaar de organisatie overgenomen. Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie & Amateurkunst (LKCA) is als rechtsopvolger van Kunstfactor samen met het Cultuurfonds BNG verantwoordelijk voor de organisatie van deze prijs. LKCA en WAK NL werken met de organisatie van de Week van de Amateurkunst nauw samen in het verder stimuleren en ontwikkelen van de amateurkunstsector in Nederland.

Laad meer Cultuur

Geef een reactie

Bekijk ook

Noord-Limburg – Acht aanhoudingen bij internationale criminaliteitscontroles

Op twee locaties in Venlo vonden woensdag tussen 15.30 en 22.00 uur grote criminaliteitsco…