Home Column: Brompot Feestmaand…

Feestmaand…

April lijkt een echte feestmaand te worden. Pasen, afsluiting van de winter, Poetin op visite en uiteraard de feestelijke maandafsluiting met het koninklijk gedoe. Het moment waarop het frisse feestbeest Alexander het stokje krijgt overgedragen van zijn bejaarde mama. Alle reden dus tot feest. Overigens is dat bezoekje van Poetin een tegenprestatie voor het feit dat Alex en Max op het huis van Poetin hebben gepast. De vakantie-villa in Griekenland. Alex en Poetin zijn buurtjes. Max doet ook de plantjes als hij, Poet, er even niet is. Ze heeft er verstand van. De tuin staat namelijk vol Argentijnse Videla’s, ooit nog gekweekt door de oude papa Zorreguieta toen hij minister van landbouw was.

Vanwege de feestmaand doet ook Edith een duit in het zakje. Edith is dat vrouwtje van volksgezondheid. En dan bedoel ik niet Pleegzuster Bloedwijn maar ik bedoel Schippers. Edith Schippers. Van de nationale ideeënbus. De minister die bij gebrek aan eigen creativiteit heeft besloten de verantwoordelijkheid af te schuiven naar het volk. Onder het motto “verzin een list, volk” heeft ze een prijsvraag uitgeschreven voor het meest populistische bezuinigingsidee. En dat is er gekomen. Ene Toos Tutteprut heeft de wedstrijd gewonnen. Met een fantastisch idee: “verlaag de zorgpremie”. Schippers is nu helemaal blij en heeft het feest der verlaging, om de maand nóg feestelijker te maken, al aangekondigd. Overigens moeten de verzekeraars het feestelijke gelag betalen. Want die hebben volgens Toos geld zat. Dat heeft ze in de wachtkamer van de dokter gehoord. Toen ze afgelopen week een pilletje kwam scoren voor haar snifferigheid…

Maar we zijn er nog niet. Het feestgedruis kán deze maand niet op. Op 13 April krijgen we nog de feestelijke opening van het Rijksmuseum. Het instituut wat jaren was gesloten vanwege een ingrijpende verbouwing. Ik heb begrepen dat onze Bea daar haar laatste kunstje gaat doen. Lintje knippen, flesje champagne tegen de nachtwacht kwakken en voorzien van een struikje bloemen en bijpassend hoedje een rondje maken. Overigens gaan er berichten dat het Rijks een fantastisch museum is geworden. En dat mag dan natuurlijk ook wel. We zijn inmiddels tien jaar en 375 miljoen euro’s verder. Feestelijk nieuws: De verbouwing is door de vertraging, voor de overheid niet duurder uitgevallen. Dat komt doordat de afgesproken huurverhoging door de rijksgebouwendienst eerst pas ná de bouw mag ingaan. Deze afspraak komt waarschijnlijk voort uit een andere prijsvraag: “Verzin een feestelijke sigaar uit eigen doos”. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd … Het is tenslotte feest.

Brompot

  • Rio

    Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: ‘Rio de Janeiro’ van de dames Maywood…
  • Appie Happie

    Vanochtend las ik in de krant een stukje over de ervaring van de Nederlandse horeca met de…
  • Winkelleed

    Ik moet wel eens boodschappen doen. Niet zo heel vaak, maar er zijn van die momenten dat i…
Laad meer Column: Brompot

Geef een reactie

Bekijk ook

Rio

Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: ‘Rio de Janeiro’ van de dames Maywood…