Home Column: Brompot “lache” weekje

“lache” weekje

Het was wel weer een “lache” weekje zoals dat heet. Het begon al meteen goed met de persconferentie van onze Hans Weijers. De man die zonder een spier te verrekken of te vertrekken het feestprogramma van de komende troonswisseling bekend maakte. En dat is toch een prestatie van formaat. Vooral als je het voor elkaar krijgt om met droge ogen het motto uit te kramen. Behalve Weijers was ook Eberhart in de lucht. De burgemeester van Emsterdem. Ietwat nerveus wist hij te melden dat hij had besloten om uit pure veiligheidsoverwegingen de complete koninklijke familie inclusief motto het water op te jagen.

Ze gaan waarschijnlijk tobbedansen op het IJ. Al dan niet in de lekke koningssloep, de Groene Draak of de plaatselijke draagvleugelboot. En die keus is dan weer afhankelijk van de vraag of ze het budget rond krijgen. Er wordt overigens gefluisterd dat om de feestvreugde extra kracht bij te zetten, schoonpapa Zorreguieta is uitgenodigd om boven het IJ uit een overvliegend vliegtuig te springen. En dan zonder parachute. Lache !!. Ze zoeken zoals gezegd nog wat sponsors om de dag rond te breien. Omdat we anders nóg eens acht miljoen euro bovenop het al bestaande begrotingstekort duwen.

En dat was tevens het volgende puntje van vermaak. We hebben blijkbaar een gat. En dat komt dan volgens zeggen door de SNS. De bank die om zou vallen en waar nu wat gouden steunstijgers omheen zijn gezet. Dat kostte een paar miljard, maar die gaan we volgend jaar met elkaar ophoesten. Zo krijgen de ambtenaren loon naar werken. Brengt twee miljard op. Daarnaast moet de zorg qua inkomen een jaartje op de nullijn blijven hangen. Overigens vandaag in het plaatselijke ziekenhuis de bron van de zorg-werkdruk ontdekt: De koffie-automaat. Het zag er zwart van de witte jassen…. Alle automaten weg… Weer een miljard te pakken.

De rest schrapen we weg bij de decentrale overheden. Gemeentes, provincies, waterschappen… En dat kan zonder probleem. Vooral de laatstgenoemde hobby-club voegt weinig toe. Die zijn hele dagen doende acceptgirootjes uit te schrijven om hun eigen aanwezigheid te financieren. En dat kan tegenwoordig ook automatisch…

En dan was er nog de paus. Afgetreden om gezondheidsreden. Die smoes gebruikten ze ten tijde van de Russische Chroetsjov ook. Maar dan met dat verschil dat ze in Rusland de Goulach Archipel als eindstation gebruikten. Voor de Paus is een klooster bedacht. In Rusland vertrok men per trein richting Siberië. In Italië reisde de Paus met een heli. En dat lijkt met de ervaring van die lache Italiaanse Fyra-trein in ons land ook het meest verstandige….

Maar het toppunt van de week was toch wel de TV. Behalve met programma’s zoals “sterren flikkeren van de schans”, de zoveelste dans-talentenjacht op RTL of dat oubollige SBS6 gesukkel van Brandsteder en zoon, heeft men in Hilversum zichzelf echt weten te overtreffen. Op het scherm een tafereeltje met wat gereet-veterde snelle knullen en een blonde del. Opdracht en tevens de naam van het programma: Herken de Homo. Echt lache !!! Kom niet meer bij…

Brompot

  • Rio

    Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: ‘Rio de Janeiro’ van de dames Maywood…
  • Appie Happie

    Vanochtend las ik in de krant een stukje over de ervaring van de Nederlandse horeca met de…
  • Winkelleed

    Ik moet wel eens boodschappen doen. Niet zo heel vaak, maar er zijn van die momenten dat i…
Laad meer Column: Brompot

Geef een reactie

Bekijk ook

Rio

Ik kan me de top 40 deun nog herinneren: ‘Rio de Janeiro’ van de dames Maywood…