Home Sport UNA/Brinvast loopt gemakkelijk verder uit

UNA/Brinvast loopt gemakkelijk verder uit

Met een fantastische reeks van tien overwinningen in de hoofdklasse B op rij in de pocket vertrok de ploeg van trainer Jurgen Dirkx afgelopen zondag naar Blauwgeel/Jumbo in Veghel. Het team van trainer Francois Gesthuizen, dat zijn handen nog vol heeft om aan degradatie te ontsnappen,  was niet in staat om de elfde zege in successie voor de Zeelstenaren te voorkomen. Door puntenverlies van achtervolgers Venray en Groene Ster loopt de formatie van Dirkx verder uit in de jacht op de titel.

Zowat 80% van de wedstrijd was UNA/Brinvast de bovenliggende partij. Af en toe waagde Blauwgeel het erop om in de aanval te gaan, maar dat leverde niet veel op. De Geelzwarten schiepen zich echter wel tal van kansen, waarvan er slechts drie benut konden worden. Al na elf minuten nam Steven Barten de bal op de pantoffel en die verdween in de rechter bovenhoek van het doel van keeper Jeroen Janssen. Daarna stuiterde een spetter van Jelle Schijvenaars via de paal terug het veld in en een prima voorzet van Torino Hunte werd door Schijvenaars over het doel gewerkt. Op slag van rust kreeg de thuisclub een van haar spaarzame scoringskansen. Die kwam dan wel uit een hoekschop, waaruit Stefan Dekkers raak kon mikken: 1-1.

Na rust borduurde Blauwgeel nog even voort op het succesje van vlak voor de pauze. Na zo’n minuut of tien namen de Geelzwarten het initiatief weer in handen en er ontstonden legio scoringskansen. Erwin Isbouts schoot net over het doel en even later deed Jelle Schijvenaars dat na. Een kopbal van Torino Hunte trof de lat en Niek van Boekel mikte net over het doel. Een treffer voor UNA/Brinvast kon niet uitblijven en die werd na 73 minuten een feit. Ditmaal was Jelle Schijvenaars wel succesvol.

Zijn kopbal eindigde via onderkant lat achter doelman Janssen: 1-2. Blauwgeel wist toen zeker dat er niets meer te halen zou zijn voor Veghel. In blessuretijd tekende Torino Hunte nog voor de 1-3 en dat was slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhouding tussen Blauwgeel/Jumbo en UNA/ Brinvast.

Nadat achtervolgers Venray en Groene Ster punten lieten liggen loopt het team van Jurgen Dirkx verder uit. Venray staat nu op zes punten en Groene Ster zelfs al op elf punten achterstand.