Home Noord-Brabant Oss FC Oss neemt punt mee bij gelijkwaardig Sparta

FC Oss neemt punt mee bij gelijkwaardig Sparta

Sparta FC Oss 0In een wedstrijd die minder spannend was dan de uitslag doet vermoeden, deelden Sparta Rotterdam en FC Oss zondagmiddag de punten evenredig. Na een aftastende eerste helft, die eindigde met een 0-0 ruststand, was de eindstand ook gelijk, hoewel voor beide partijen met 2 doelpunten meer op de teller, 2-2. Zoals de stand in de Jupiler League al deed en doet vermoeden, bleken beide partijen redelijk gewaagd aan elkaar.

De eerste helft leverde niet al te veel spanning op. Pas in het tweede deel van de eerste helft werd de thuisclub enigsinds gevaarlijk en moest FC Oss-doelmanKoopmans enkele malen in actie komen. Net als zijn Rotterdamse collega Kortsmit kon hij de doelpoginen met gemak pareren en zijn doel vooralsnog schoon houden. Vlak voor rust kreeg Spartaan Pieter Nys zijn tweede gele kaart, waardoor Sparta met slechts tien man de kleedkamer mocht opzoeken.

FC Oss uitDirect in de tweede helft liet de Kasteelclub blijken ook met tien man te willen gaan voor de winst. In de 51e minuut lukte het Paul Gladon om de bal langs Doelman Koopmans te krijgen en voor de 1-0 op het bord te tekenen. Enkele minuten laten vergat diezelfde Gladon de voorsprong te verdubbelen en schoot op de paal. Die pegel schoot FC Oss echter wakker, waarna Michel Breuer met moeite een schot van Ossenaar Istvan Bakx van de lijn kon halen. In het laatste kwart van de wedstrijd gingen beide partijen dan toch voluit en kon Justin Mathieu de meer dan verdiende gelijkmaker binnenschieten. Vlak voor tijd was het wederom Mathieu die Oss op voorsprong zette en zo uiteindelijk de winst al bijna in het bagageruim van de bus terug naar Oss deponeerde. Gladon – toch hij – wist voor Sparta echter in blessuretijd nog een puntje thuis te houden door met het hoofd de 2-2 binnen te koppen.