Home Noord-Brabant Kempen UNA spaart Leonidas

UNA spaart Leonidas

De nummer drie in de Topklasse tegen de blauwwitte Rotterdammers, die op stek vijftien staan. Op voorhand zou je zeggen dat dit een makkie zou worden voor UNA. Na afloop was dat ook zo, maar de 0-3 overwinning van de geelzwarten was een magere afspiegeling van hetgeen zich qua kansen in de Maasstad voordeed. UNA won en de eindstand was al bij rust bereikt.

De ploeg van trainer Fred Mühlenbruch zag na afloop van vorig seizoen twaalf spelers vertrekken. Die aderlating heeft de Rotterdammers geen goed gedaan. Konden ze vorig seizoen nog een plaag zijn voor de meeste clubs in de Topklasse; deze competitie wil dat niet meer lukken.

Al in de zevende minuut kwam UNA op voorsprong. Na een overtreding op Benjamin van Wanrooij wees scheidsrechter Mulder naar de stip. Jeroen Stottelaar knalde vanaf elf meter de bal achter doelman Roy Rondeltap. In de 24e minuut verdubbelde Rob van Boekel met een fraaie treffer de voorsprong. Nog voor de pauze plofte nummer drie in het Rotterdamse doel. Jorn Sweres bediende Brian Boogers op maat en Rondeltap had het nakijken.

Bij aankomst op het Leonidas Sportpark wist een rasechte Rotterdammer al te melden dat UNA zich niet druk hoefde te maken. Het zou gewoon een overwinning voor de ploeg van Mark Schenning gaan worden: “met een nulletje of zes!”. Dat had gekund, maar alle kansen die de Zeelstenaren in de tweede helft kregen werden niet verzilverd. Stottelaar schoot naast, Van Wanrooij mikte net naast en Boogers trof de lat. Daarnaast kregen de Zeelstenaren nog evenveel scoringskansen als PSV in Groningen.

Deed Leonidas dan helemaal niets terug? Ja, toch wel, want Charlie van den Ouweland, op 33 jarige leeftijd, maakte het keeper Petar Stoskovic nog lastig, maar de betrouwbare sluitpost van de geelzwarten gaf geen krimp en hield weer de nul.

FC Lienden en JVC Cuijk wonnen ook en dat betekent dat de situatie bovenaan de ranglijst zowat onveranderd blijft met Lienden en JVC op een gedeelde eerste plaats en UNA met één punt minder daar onder. Aanstaande zondag wordt het erg spannend op Sportpark Zeelst, want dan komt FC Lienden op bezoek.