Home Noord-Brabant Kempen VIDEO: UNA verplettert Leonidas

De geelzwarten hebben zich afgelopen zondag gerevancheerd voor het gelijkspel van een week geleden tegen een negental spelers van De Treffers. UNA kende geen genade voor de Rotterdamse blauwwitten, die het zelfs presteerden om de vorige wedstrijd met 3-0 te winnen op het veld van VVSB; hetzelfde podium waarop UNA eerder dit seizoen met 5-1 onderuit ging..

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Thijs trokken de mannen van Mark Schenning fel van leer. Dat leverde binnen het kwartier al vier doelrijpe kansen op. Benjamin van Wanrooij stuitte echter op doelman Roy Rondeltap, die twee keer onheil wist te voorkomen. Vervolgens mikte Brian Boogers naast en schoot Teun Sebregts over.

Plotsklaps kwam de ploeg van coach Koos Waslander op voorsprong. Joey Grootenboer schoot de bal buiten bereik van Petar Stoskovic binnen: 0-1.

Geen paniek bij de geelzwarten, die de draad meteen weer oppakten. Na twintig minuten werd de doorgebroken Nick Tielemans net voor het strafschopgebied onderuit gehaald door Nooitmeer. Die zou dat in deze wedstrijd nooit meer kunnen doen, want hij moest met rood vertrekken. De vrije trap werd door Jeroen Stottelaar perfect binnen geschoten. Zes minuten later kwamen de geelzwarten verdiend op voorsprong. Stottelaar bediende Boogers op maat en die kopte de knikker in het Rotterdamse doel.

Na de pauze zou UNA het karwei gaan afmaken. De gasten kwamen er niet meer aan te pas en binnen tien minuten had Brian Boogers de nummer drie, op aangeven van Nick Tielemans, in het netje liggen. Toen ging het snel. Na een prima aanval zorgde Teun Sebregts voor 4-1. Op aangeven van Rob van Boekel schoot Benjamin van Wanrooij de vijfde treffer in de touwen en het was nog niet gedaan. Een kwartier voor tijd schoot Nick Tielemans uit een vrije trap de 6-1 eindstand op het scorebord.

UNA gaf een demonstratie waarvan het publiek met volle teugen genoot; een compensatie voor het geklungel van Oranje van een dag eerder.

Aanstaande zaterdag gaan de geelzwarten naar De Betuwe, waar de wedstrijd tegen lijstaanvoerder FC Lienden op het programma staat. Lastig potje, maar UNA heeft heel wat in huis.