Home Noord-Brabant Kempen Marvilde verliest geflatteerd van dodelijk effectief PSV

Marvilde verliest geflatteerd van dodelijk effectief PSV

Doelpunten maken, daar gaat het om. En dus wint PSV av dik van Marvilde. Marvilde heeft vele kansen gekregen, maar wist deze niet te verzilveren. PSV kreeg minder kansen, maar schoot ze wel bijna allemaal in het doel. Een royale nederlaag, maar het spel geeft hoop voor de komende weken. Langzaamaan komt Marvilde uit het heel diepe dal.

Het eerste kwartier van deze wedstrijd ging gelijk op. PSV voetbalt heel gemakkelijk en Marvilde moet iets harder werken. Uiteindelijk levert dit in de 15e minuut een voorsprong op voor Marvilde. Tommy Boogers geeft de bal vanaf rechts voor op Danny Das. Danny staat midden voor het doel op 11 meter verrassend vrij en kan de bal eenvoudig in het doel tikken, 0-1. De voorsprong is geen lang leven beschoren. In de 22e minuut mag Richard Looijmans in de rebound de 1-1 binnen tikken. Na een half uur wordt Wesley Plugers aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. Hij draait zich prima vrij en schiet de bal vanaf 14 meter snoeihard in het dak van het doel, 2-1. Vier minuten later geeft Erwin Isbouts een diepe bal aan de linkerkant op Danny Das. Danny weet de bal perfect voor te zetten, waarna Mitchel Smits de bal in kan schieten. Helaas weet keeper Aydin Efekan redding te brengen. In de 38e minuut wordt Mitchel Smits alleen op de PSV-keeper afgestuurd. Vanaf links mag Mitchel de bal inschieten. Ook deze kans gaat verloren door een schot over het doel. Kansen genoeg, maar toch met een achterstand de rust in.

Marvilde komt in de tweede helft goed ui t de startblokken. Erwin Isbouts schiet in de 1e minuut vanaf 25 meter op doel en doelman Efekan heeft de grootste moeite om dit schot tot corner te verwerken. Vijf minuten later wordt Jordi van Meurs diep gestuurd aan de linkerkant. Zijn voorzet komt bij Martin de Laat terecht, die ongehinderd in kan koppen. Sten Otter weet echter prima redding te brengen. Net voor het uur mag Wesley Plugers een vrije trap nemen op 23 meter iets aan de linkerkant. De bal wordt in de muur van richting veranderd, waardoor Sten Otter kansloos is, 3-1. Na een uur heeft Jasper Jakobs een prima actie in huis aan de rechterkant. Hij geeft de bal laag voor en op 8 meter voor het doel kan Steven Cools uithalen. Steven raakt de bal echter helemaal verkeerd, waardoor deze kans verloren gaat. In de 73e minuut komt Marvilde op een onoverbrugbare achterstand. Eerst geeft Plugers een voorzet vanaf de rechterkant. Deze kan nog weggewerkt worden maar op de rand van het strafschopgebied staat Richard Looijmans die de bal via de binnenkant van de paal in het doel schiet, 4-1. Één minuut later weer een voorzet vanaf rechts van Plugers. Nu mag Martin de Laat de trekker over halen, 5-1. Een grote afstraffing lijkt in de maak, maar Marvilde blijft hard werken en blijft op zoek gaan naar een verbetering van de score. Die komt er ook in de 78e minuut. Jasper Jakobs gaat aan de rechterkant drie tegenstanders voorbij en schiet de bal in lange hoek, 5-2. Verder komt Marvilde niet meer en met de wetenschap dat er meer mogelijk was geweest gaat men terug naar Veldhoven.

Volgende week, paasweekend, is er geen wedstrijd. Daarna speelt Marvilde thuis tegen Rood Wit´62. Tegen deze tegenstander heeft Marvilde in Helmond met 3-2 gewonnen en zij spelen nu vooral om de degradatie/nacompetitie te ontlopen.