Home Nederland Informateur Schippers spreekt met Pechtold en Segers: geen vervolg

Informateur Schippers spreekt met Pechtold en Segers: geen vervolg

Informateur Edith Schippers voerde op dinsdag een verkennend gesprek over de kabinetsformatie met fractievoorzitters Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie). In het gesprek bleek dat D66 en de ChristenUnie niet gaan onderhandelen over een kabinet met VVD en CDA.

Segers toonde zich teleurgesteld. Pechtold zei nog te geloven in andere coalitievarianten. De andere potentiële coalitiepartners, VVD en CDA, lijken te zijn overvallen door deze wending. Die partijen keken al uit naar de formatiegesprekken met D66 en ChristenUnie. ChristenUnie met Gert-Jan Segers werd als een betrouwbare partner gezien.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Koopwoningen bijna 8 procent duurder

Bestaande koopwoningen waren in augustus 7,8 procent duurder dan in augustus 2016. De stij…