Home Gelderland Arnhem Sabine Andeweg nieuwe lijsttrekker van D66 Arnhem

Sabine Andeweg nieuwe lijsttrekker van D66 Arnhem

De leden van D66 in Arnhem hebben Sabine Andeweg (44) gekozen als lijsttrekker met wie de partij volgend jaar de raadsverkiezingen wil winnen. “Ik ben vereerd en trots dat ik het vertrouwen heb gekregen van zoveel leden om lijsttrekker te mogen zijn”, reageert Andeweg opgetogen.

Sabine Andeweg is sinds maart 2010 raadslid. In mei 2014 nam zij het fractievoorzitterschap over van Hans Giesing. Op dit moment is D66 vertegenwoordigd in de raad met 8 van de 39 raadszetels. In het college heeft D66 2 van de 6 wethoudersposten.

Verdere kieslijst
Vanaf 1 juni 2017 start de aanmelding voor de overige kandidaten die op de D66 lijst voor de gemeenteraad willen. Een lijstadviescommissie stelt de concept lijst op. In deze commissie zitten Marian Louppen (o.m. oud-gedeputeerde, voorzitter cultureel netwerk Arnhem), Roelant Rollingswier (oud raadslid D66 Utrecht 2010 – 2016, Manager bij KPN) en de lijsttrekker Sabine Andeweg. Daarna bepalen de leden van D66 Arnhem de definitieve volgorde van de kandidaten. De uitslag wordt bekendgemaakt in oktober.

Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma wordt in november 2017 vastgesteld tijdens een afdelingsvergadering.

Laad meer Arnhem
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Ede – Onderzoek naar brand in bedrijf met hennepkwekerij

Bij een brand in een bedrijfspand aan de Fultonstraat in Ede is een hennepkwekerij aangetr…