Home Utrecht Utrecht – Gezocht – Update: boekhandel overvallen

Utrecht – Gezocht – Update: boekhandel overvallen

Een man met een waggelend loopje en een opvallend rood mutsje heeft met een vuurwapen de boekhandel in de Telingstraat overvallen. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips.

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 31 mei 2017 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. Al eerder besteedde het programma aandacht aan deze zaak. Dat was in de aflevering van  22 maart 2017, toen nog zónder bewakingsbeeld van de verdachte.

Het gebeurt op vrijdag 17 maart 2017. De medewerkster van de boekhandel in de Telingstraat in het centrum van Utrecht staat pas drie dagen in de winkel en krijgt dan al te maken met een gewapende overval. De 20-jarige vrouw is die dag rond 18.00 uur bezig met het afsluiten van de winkel. Ze haalt de boeken die buiten uitgestald staan naar binnen. Terwijl ze daarmee bezig is, ziet ze vanuit de richting van de Ganzenmarkt een man aan komen lopen. Hij valt op omdat hij een rood mutsje op heeft en dat hij in zichzelf mompelt.

Vuurwapen

De man loopt door en de vrouw gaat naar binnen om de sleutel te pakken om de voordeur op slot te doen. Dan hoort ze de voordeur opengaan en ziet ze dat de man met het rode mutsje binnenkomt. Hij heeft het mutsje nu over zijn gezicht getrokken en heeft een vuurwapen in zijn hand. Hij eist geld. De hevig geschrokken medewerkster doet wat hij haar opdraagt. De overvaller gaat er vervolgens met een geldbedrag van nog geen tweehonderd euro vandoor. Hij rent de winkel uit, slaat rechtsaf en verdwijnt rennend in de richting van de Lange Jansstraat.

Signalement van de verdachte

  • man
  • lichtgetinte huidskleur
  • geschatte leeftijd 40 tot 60 jaar
  • mager postuur
  • ingevallen gezicht
  • droeg een blauwe spijkerbroek
  • had een donkere jas aan
  • droeg witte schoenen
  • had een rood mutsje op
  • liep waggelend.
Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nieuwegein – Gezocht – Stel steelt voor 4300 euro aan parfum

Een man en vrouw weten maar liefst 38 flesjes parfum te stelen bij de parfumerie aan het M…