Home Zuid-Holland Zoetermeer Met drank op achter het stuur

Met drank op achter het stuur

Woensdagmiddag werd een 40-jarige man uit Zoetermeer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De Zoetermeerder reed omstreeks 16.45 uur op de Buytenparklaan toen agenten hem controleerden en lieten blazen. De man blies 900 ugl, ruim vier keer zoveel als wettelijk is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).

Laad meer Zoetermeer

Geef een reactie

Bekijk ook

Zoetermeer – Drie aanhoudingen na poging bedrijfsinbraak

Een getuige belde zondagochtend 7 oktober omstreeks 5:00 uur de politie om een inbraak te …