Home Zuid-Holland Zoetermeer Steekincident Zoetermeer in Opsporing Verzocht | politie.nl

Steekincident Zoetermeer in Opsporing Verzocht | politie.nl

Dinsdag 26 februari vraagt de politie in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht voor een poging doodslag in Zoetermeer. Daar werd op maandag 7 januari een man neergestoken in de wijk Oosterheem.

Op maandagochtend 7 januari, rond 11:40 uur, steekt een onbekende man in het parkje tussen de Den Bommelstraat, de Bloemendaalsestraat en de Driebruggenstraat in de wijk Oosterheem in Zoetermeer, uit het niets een 28-jarige inwoner van die plaats neer. Het slachtoffer strompelt naar huis en belt daar een ambulance die hem met spoed naar het ziekenhuis brengt. Het slachtoffer heeft een behoorlijke diepe steekwond. Het mes heeft een van zijn longen geraakt en hij werd met spoed geopereerd. Gelukkig verloopt zijn herstel goed, maar de steek had fataal kunnen zijn. Van de dader is een compositietekening gemaakt.

Signalement

De dader is een blanke man van ongeveer 30 jaar oud, hij is zo’n 1.70m lang en heeft een normaal tot stevig postuur. Zoals ook op de tekening te zien is heeft hij een beetje een rond en bol gezicht, kort blond naar voren gekamd haar en een korte baard en snor. Verder droeg hij op maandag 7 januari een lange lichtbruine jas, een bruine spijkerbroek en zwarte Nike Airmax-schoenen.

Onbekende

Het slachtoffer kende de man absoluut niet, had hem nog nooit gezien en hij heeft bovendien niet kunnen verstaan van wat hij tegen hem zei. Hij leek erg kwaad en was aan het mompelen. Het slachtoffer dacht wel dat het normaal Nederlands was maar was onverstaanbaar Misschien irriteerde hem dat het slachtoffer daar had staan plassen.

Uit de buurt?

De kans is groot is dat de dader uit de buurt van het parkje tussen de Den Bommelstraat, de Bloemendaalsestraat en de Driebruggenstraat in de wijk Oosterheem in Zoetermeer komt. Hij was lopend en misschien hebben mensen hem toen daar gezien of misschien weten mensen wel waar hij vaker komt. Bijvoorbeeld in het winkelcentrum Oosterheem waar het slachtoffer die ochtend boodschappen ging doen.

Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 26 februari om 21.30 uur uitgezonden bij de AVRO op Nederland 1. Het programma wordt woensdag overdag herhaald.

via Steekincident Zoetermeer in Opsporing Verzocht | politie.nl.

Laad meer Zoetermeer

Geef een reactie

Bekijk ook

Zoetermeer – Drie aanhoudingen na poging bedrijfsinbraak

Een getuige belde zondagochtend 7 oktober omstreeks 5:00 uur de politie om een inbraak te …