Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Grote zoekactie levert geen aanwijzingen naar vermiste man

Rotterdam – Grote zoekactie levert geen aanwijzingen naar vermiste man

Het coldcaseteam van Rotterdam heeft in een gebied in Hoogvliet onderzoek gedaan naar de inmiddels 23 jaar vermiste Adri Knops.

In juli 2001 vertrok de heer Knops vanuit zijn huis in Spijkenisse met zijn auto. Zijn auto werd niet lang daarna aangetroffen in Hoogvliet. Niemand heeft meer iets van hem vernomen. Zowel in 2001 als in de loop der jaren zijn er diverse zoekacties geweest, waarbij hij helaas nog altijd niet is gevonden.

Eind vorig jaar kwam Kelly de Vries van de Peter R. de Vries Foundation bij ons op de lijn met de vraag of er nog iets mogelijk zou kunnen zijn in dit onderzoek. Het onderzoek is nooit afgesloten geweest, maar we hebben opnieuw alle beschikbare informatie bekeken. Naar aanleiding hiervan hebben we een gebied geselecteerd waar we heel graag nog een keer grondig onderzoek wilden doen. In het onderzoek deed zich bovendien een unieke kans voor. Het waterschap ging voor een inspectie een gebied nabij de Poortugaalse Haven droogleggen. Hierdoor konden we nog grondiger onderzoek doen. De auto van de heer Knops werd destijds vlak bij dit gebied gevonden. Bij deze zoekactie werd rekening gehouden met het scenario waarin hij mogelijk op paling zou vissen in dit gebied en hij hier mogelijk vermist is geraakt. Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf.

Met behulp van onder andere een drone en metaaldetectoren is het gebied minutieus uitgekamd. Helaas heeft deze zoekactie geen bruikbare sporen opgeleverd. De zoekactie is afgerond.   

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…