Home Nederland Verdachte aangehouden vanwege dreiging tegen officier van justitie

Verdachte aangehouden vanwege dreiging tegen officier van justitie

De politie heeft maandagavond in Sliedrecht een 44-jarige man aangehouden die opdracht zou hebben gekregen om een aanslag te plegen op een officier van justitie bij het Openbaar Ministerie in Zeeland – West-Brabant.

De man zou handelen in opdracht van een gedetineerde verdachte, wiens cel in de penitentiaire inrichting in Middelburg ook gisteravond is doorzocht. Verder zijn twee woningen in Sliedrecht en Rotterdam doorzocht. Er is beslag gelegd op computers, mobiele telefoons en digitale gegevensdragers.

Het onderzoek naar een dreigende aanslag op de officier van justitie is enkele weken geleden onder leiding van het Landelijk Parket gestart. De gedetineerde, die in voorlopige hechtenis zit, zou opdracht hebben gegeven de officier van justitie in zijn strafzaak iets aan te doen.

De politie zal de komende dagen zowel de gisteravond aangehouden verdachte als de gedetineerde verdachte verhoren en het in beslag genomen materiaal verder onderzoeken.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Politie houdt twee voortvluchtigen aan

Het EVA-team van de eenheid Den Haag wist dinsdag 17 en woensdag 18 juli twee voortvluchti…