Home Zuid-Holland Rotterdam Hennepkwekerij in Rotterdam gevonden na woningbrand

Hennepkwekerij in Rotterdam gevonden na woningbrand

Een woningbrand aan de Rozenlaan in Rotterdam leidde vanochtend naar een hennepkwekerij in de kelder van de woning. De politie is een onderzoek gestart. Een 33-jarige bewoner van de Rozenlaan werd dinsdagochtend aangehouden nadat in zijn woning een hennepkwekerij werd aangetroffen. Dit gebeurde nadat er brand was ontstaan. De brandweer kon de bluswerkzaamheden starten nadat de stroom was uitgeschakeld en had de brand vervolgens snel onder controle. In de kelder vonden de hulpdiensten de kwekerij.

De woning is verzegeld en de Forensche Opsporing doet morgen onderzoek naar de oorzaak van de brand. De bewoner moest kort naar het ziekenhuis voor behandeling vanwege rookinhalatie. Daarna werd hij overgebracht naar een politiebureau.

Sinds 1 juli 2005 is de Rotterdamse aanpak hennep actief. De aanpak bestaat uit een intensieve samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, politie eenheid Rotterdam, ENECO NetBeheer, Stedin, het Openbaar Ministerie en de landelijke en gemeentelijke Belastingdienst.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…