Home Zuid-Holland Rotterdam Kinderen maken vlag voor jarig sparta

Kinderen maken vlag voor jarig sparta

Foto (c) Rene Hoeflaak

De voetbalclub Sparta Rotterdam bestaat op 1 april 2013 precies 125 jaar en is hiermee de oudste betaalde voetbalclub van Nederland. Bewoners willen de club, die onlosmakelijk met de wijk Spangen verbonden is, op deze manier feliciteren. Vier verschillende basisscholen (de Maria school, de Margrietschool, Openbare basisschool DUO 2002 en de Al Ghazali) werken samen aan een 30 meter lange felicitatievlag.

Vanaf het begin waren alle scholen enthousiast om mee te doen aldus Pamely Tijthoff  vanuit Bureau Welkom in Spangen.
Of zoals een van de scholen het treffend zegt ’het initiatief staat voor de verbondenheid met elkaar in de wijk ’.

Alle handen omhoog voor Sparta
De komende week wordt hard gewerkt om de vlag op tijd af te krijgen. In ruil daarvoor nodigt Sparta Rotterdam de kinderen uit om de verjaardagswedstrijd Sparta Rotterdam-FC  Emmen bij te wonen.  En het enthousiasme is groot zegt Tijthoff. ‘Vraag in een willekeurige klas wie er naar Sparta wil en alle handen gaan omhoog’.  Vanuit de Betrokken Spartaan wordt er steeds vaker samengewerkt tussen Sparta Rotterdam en de wijk. Steeds meer kinderen krijgen hiermee de kans om met Sparta kennis te maken. 

Het initiatief kent ook een ambassadrice: Marichella de Jong, EK bokskampioene 2011 en personal trainer. Zij is er op 1 april bij om samen met de kinderen de vlag in het stadion op te hangen.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Gezocht – Man pint met pinpas vermiste – 1e Middellandstraat – Rotterdam

Op 8 oktober 2023 pint deze man in Rotterdam geld met de pinpas van de uit Drachten vermis…