Home Zuid-Holland Rotterdam Straatrover op heterdaad aangehouden

Straatrover op heterdaad aangehouden

Een 20-jarige Rotterdamse werd zondagavond het slachtoffer van een straatroof op de Heer Bokelweg in Rotterdam. Agenten hielden kort daarna een andere 20-jarige als verdachte aan in de omgeving.

Agenten ontvingen om kwart over tien de melding dat een jonge vrouw het slachtoffer was geworden van een straatroof op de Heer Bokelweg. Zij was op weg naar huis en werd halverwege aangesproken door een man. Hij pakte haar beet en vroeg om geld. Ze wist zich los te rukken en naar een nabij gelegen tramhalte te rennen. Daar belde zij de politie. Bij de straatroof werd niets buitgemaakt.

De meldkamer van de politie zette na de straatroof direct de pakkansringen in de omgeving uit op zoek naar de dader. Het slachtoffer kon een goede omschrijving van hem geven en agenten troffen de verdachte korte tijd later op het Hofplein aan. Hij  voldeed aan het signalement. De 20-jarige man uit Rotterdam werd direct aangehouden en naar een politiebureau overgebracht. Hij zit nog vast in afwachting van het onderzoek.

De politie werkt met een speciale aanpak op overvallen, woninginbraken en straatroven vanwege de enorme impact op de slachtoffers. Deze misdrijven gaan vaak gepaard met bedreiging en/of geweld. Ze tasten heel direct het veiligheidsgevoel van mensen aan. Slachtoffers kunnen nog heel lang last houden van de gevolgen. Bijvoorbeeld door het opgelopen letsel, maar ook door angstgevoelens. Dit soort misdrijven móet dan ook stoppen.

Laad meer Rotterdam

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…